FESTES A LES XARXES

Rànquing de les activitats de la Mercè més 2.0

Els concerts, els castells i els espectacles multimèdia han estat els actes més seguits a les xarxes socials

1
Es llegeix en minuts
BLANCA PARÉS / Barcelona

Lesxarxes socials han acompanyat laMercè 2012. L'afluència detuits geolocalitzats ha estat molt més gran que enactes que se celebren habitualment aBarcelona. Per exemple, gairebé una vintena d'actes organitzats per a aquest pont han tingut més èxit a les xarxes --a nivell de geolocalització-- que l'últimconcert de Serrat i Sabina. Però, ¿quines han estat lesfestes de la Mercè méssocials? Segons una anàliside 'Data'n'Press' per a EL PERIÓDICO, la música, els 'castells' i elsespectacles multimèdia han estat els guanyadors.

CLASSIFICACIÓ

CONCERT ANTIGA FÀBRICA ESTRELLA DAMM: "LA IAIA", "LOVE OF LESBIAN" I "THE KOOKS"

Elconcertdels tres grups musicalsha estat l'acte que ha impulsat més geolocalitzacions dels tuiters durant les festes de la Mercè. Va ser seguit per centenars de persones que van escriuretuitsi van compartirfotografiesa ritme de Pop i Pop-Folk.

ESPECTACLE MULTIMÈDIA: "MONT-REAL SIGNE L'ODE À LA VIE"

L'actedeMont-real que va rendir homenatge al geni creatiu de Gaudí també va ser una altra de les predileccions dels usuaris de Twitter. El relleu especial a la Sagrada Família va tenir un gran èxit pel que fa a afluència de tuits i geolocalitzacions, especialment durant el diumenge. No obstant, tant el divendres com el Gaudí TwitterSagrada Famíliadiumengedivendresdissabte

CORREFOC

Lafesta tradicionalen què també es va celebrar el25 aniversari de laCoordinadorade Colles deDiablesde Barcelona va ser un altre dels actes més socials. Les bèsties de foc com eldrac, laTarasca, la Mulassa i la Víbria van tenir un èxit 2.0.

CONCERTS EUROPA FM

Elsconcertsque es van celebrar diumenge a la tarda de les 19.00h fins a les 2.00h de la matinada van ser un altre dels actes més seguits per les xarxes. La presència deJuan Magan,Lax'n'BustooPastoravan animar els'smartphones'barcelonins.

DIADA CASTELLERA DE COLLES CONVIDADES 

LesactuacionsdelsCastellers de Barcelona, elsMinyonsdeTerrassai els deVilafranca diumenge al matí també van ser una font d'atracció per a les xarxes socials. L'acte tradicional va ser un dels més seguits a Twitter i dels que més geolocalitzacions van anotar. 

DIADA CASTELLERA DE COLLES LOCALS

Les colles castelleres de Barcelona també van triomfar a la Mercè. Els castells dels Castellers de Barcelona, dels deSants, dels de la Vila de Gràcia, de laSegrada Família, delPoble-sec i la Colla Jove de Barcelona no van passar inadvertits en el Colla Jove de Barcelonamón 2.0

Notícies relacionades

PREGÓ I TOC D'INICI

L'acte inaugural de les festes de la Mercè amb elpregó i elSeguici Inaugural, amb elToc d'inici, van ser una bona estrena de la festa de la capital catalana a les xarxes socials. Encara que no va tenir tant èxit com les festes citades anteriorment, el nombre de geolocalitzacions registrades va ser elevat.