Anar al contingut

  FESTES A LES XARXES

  Rànquing de les activitats de la Mercè més 2.0

  Els concerts, els castells i els espectacles multimèdia han estat els actes més seguits a les xarxes socials

  BLANCA PARÉS / Barcelona

  Les xarxes socials han acompanyat la Mercè 2012. L'afluència de tuits geolocalitzats ha estat molt més gran que en actes que se celebren habitualment a Barcelona. Per exemple, gairebé una vintena d'actes organitzats per a aquest pont han tingut més èxit a les xarxes --a nivell de geolocalització-- que l'últim concert de Serrat i Sabina. Però, ¿quines han estat les festes de la Mercè més socials? Segons una anàlisi de 'Data'n'Press' per a EL PERIÓDICO, la música, els 'castells' i els espectacles multimèdia han estat els guanyadors.

  CLASSIFICACIÓ

  CONCERT ANTIGA FÀBRICA ESTRELLA DAMM: "LA IAIA", "LOVE OF LESBIAN" I "THE KOOKS"

  El concert dels tres grups musicals ha estat l'acte que ha impulsat més geolocalitzacions dels tuiters durant les festes de la Mercè. Va ser seguit per centenars de persones que van escriure tuits i van compartir fotografies a ritme de Pop i Pop-Folk.

  ESPECTACLE MULTIMÈDIA: "MONT-REAL SIGNE L'ODE À LA VIE"

  L'acte de Mont-real que va rendir homenatge al geni creatiu de Gaudí també va ser una altra de les predileccions dels usuaris de Twitter. El relleu especial a la Sagrada Família va tenir un gran èxit pel que fa a afluència de tuits i geolocalitzacions, especialment durant el diumenge. No obstant, tant el divendres com el dissabte també va tenir molta presència a les xarxes socials. 

  CORREFOC

  La festa tradicional en què també es va celebrar el 25 aniversari de la Coordinadora de Colles de Diables de Barcelona va ser un altre dels actes més socials. Les bèsties de foc com el drac, la Tarasca, la Mulassa i la Víbria van tenir un èxit 2.0.

  CONCERTS EUROPA FM

  Els concerts que es van celebrar diumenge a la tarda de les 19.00h fins a les 2.00h de la matinada van ser un altre dels actes més seguits per les xarxes. La presència de Juan Magan, Lax'n'Busto o Pastora van animar els 'smartphones' barcelonins.

  DIADA CASTELLERA DE COLLES CONVIDADES 

  Les actuacions dels Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els de Vilafranca diumenge al matí també van ser una font d'atracció per a les xarxes socials. L'acte tradicional va ser un dels més seguits a Twitter i dels que més geolocalitzacions van anotar. 

  DIADA CASTELLERA DE COLLES LOCALS

  Les colles castelleres de Barcelona també van triomfar a la Mercè. Els castells dels Castellers de Barcelona, dels de Sants, dels de la Vila de Gràcia, de la Segrada Família, del Poble-sec i la Colla Jove de Barcelona no van passar inadvertits en el món 2.0

  PREGÓ I TOC D'INICI

  L'acte inaugural de les festes de la Mercè amb el pregó i el Seguici Inaugural, amb el Toc d'inici, van ser una bona estrena de la festa de la capital catalana a les xarxes socials. Encara que no va tenir tant èxit com les festes citades anteriorment, el nombre de geolocalitzacions registrades va ser elevat.