ENGANY A LA CIUTADANIA

Madrid es promociona en la Cimera del Clima amb un distintiu verd que no té

El diputat d'Unides Podem per Àlaba, Juantxo López de Uralde, ha denunciat aquest dimarts la «hipocresia» de l'ajuntament madrileny

20191126 463191 uraldemo 1 31 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El diputat d’Unides Podem per Àlaba, Juantxo López de Uralde, ha denunciat aquest dimarts la «hipocresia» de l’Ajuntament de Madrid en la seva campanya per a la Cimera del Clima que se celebra a la ciutat. L’equip del popular José Luis Martínez Almeida es denomina com a ‘green capital’, un distintiu ‘verd’ que concedeix la Comissió Europea i que Madrid no té.

Per al representant morat, l’ajuntament està utilitzant aquest concepte «de manera enganyosa» i «fake», ja que, segons assenyala, la capital d’Espanya «destaca per anar en contra de les mesures contra la contaminació» que planteja Europa.

«Amb aquesta campanya enganya la ciutadania i pretén fer veure el que no és. Madrid no té aquest reconeixement», insisteix el diputat, abans de recordar que aquest distintiu sí que el té Vitoria, capital de la província que representa.

López de Uralde s’ha referit també a la Cimera del Clima com a marc perquè el nou Govern, si es constitueix, «acceleri la lluita contra el canvi climàtic». Segons ha assenyalat, en declaracions als periodistes, la proposta del seu grup parlamentari per a aquesta legislatura és la posada en marxa d’una llei en aquesta matèria. «És urgent i ja acumula dos anys de retard», ha apuntat.

«Passivitat» governamental

El portaveu morat apressa a aprovar aquesta norma, a més, després que aquest dilluns es fessin públiques les dades de l’ONU, de les quals es desprèn que la concentració de diòxid de carboni, a nivell global, el 2018 han augmentat dos punts.

Notícies relacionades

Aquesta xifra, demostra, al seu parer, «la passivitat dels governs globalment quant a la lluita contra el canvi climàtic». En aquest sentit, ha assenyalat que, per a la seva formació política, serà una prioritat tambéposar velocitat i ambició en aquesta lluita.

Sobre la possibilitat que ell mateix entri a l’equip de Govern o en el que lidera Teresa Ribera al capdavant del Ministeri de Transició Ecològica, López de Uralde no té resposta ja que, segons ha declarat, no té «cap informació de negociacions i equips» del futur Executiu. «Això ha de decidir-ho Pedro Sánchez i els equips que estan negociant», ha conclòs.