Alerta de l'ONU

El Mediterrani és el mar amb més sobrepresca del món

L'ONU alerta que la pressió pesquera és cada vegada més insostenible al món

1
Es llegeix en minuts

L’ONU alerta que el Mediterrani és el mar amb més sobrepesca del món. Un terç de les poblacions mundials de peixos es capturen en gran quantitat i estan en un estat de sobrepesca, segonsl’informe SOFIA sobre l’estat de la pesca i l’aqüicultura.

L’informe SOFIA 2018 de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) confirma que la pressió pesquera és cada vegada més insostenible al món i ja hi ha un 33,1% d’estocs en estat de sobrepesca, una quantitat que augmenta cada any.

Davant d’aquesta situació, l’executiu d’Oceana Europa, Lasse Gustavsson, ha reclamat accions "urgents i dedicides" i proposa restringir l’arrossegament de fons, preservar zones de cria i hàbitats sensibles, i establir límits de captures anuals segons les recomanacions científiques.

El conseller delegat d’Oceana, Andrew Sharpless, afirma que aquest nou informe de la FAO és "descoratjador", ja que demostra que "el món té molt camí per recórrer cap a la gestió sostenible dels oceans". Segons el conseller, aquest nou informe "només és un punt més en una línia de tendència inquietant".

Dades preocupants

Les dades que segons Oceana són "les més preocupants de l’informe" són l’abast de la crisi de sobrepesca del Mediterrani i el mar Negre. El director executiu d’Oceana Europa, Lasse Gustavsson, assenyala que el mar Mediterrani és el que més sobrepesca pateix al món i que "el 62,2% dels seus estocs estan en una situació insostenible i tenen un sever risc d’esgotament".

Notícies relacionades

"Ningú no desitja que un mar tan pròxim a molts de nosaltres deixi de proporcionar aliment i ocupació als qui en depenen. És un escàndol que hauria de desencadenar accions polítiques immediates", ha denunciat.

Per això, ha reclamat accions "urgents i decidides, com restringir l’arrossegament de fons, preservar zones de cria i hàbitats sensibles, i establir límits de captures anuals segons les recomanacions científiques".