PREVISIÓ METEOROLÒGICA

La primavera arriba amb fred i una mica de pluja

A partir de dilluns s'espera l'arribada d'una massa d'aire fred procedent del nord d'Europa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'arribada d'una massa d'aire fred en altura procedent del nord d'Europa ocasionarà un descens molt acusat de les temperatures a partir de dilluns, en vigílies de l'inici de la primavera astronòmica. Les mínimes podrien baixar fins a sis graus i situar-se en valors més propis del mes de febrer. En definitiva, les gelades podrien sovintejar en punts allunyats de la costa, tant a Catalunya com en el conjunt d'Espanya.

Dilluns i dimarts, segons les previsions el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC-Meteocat) i de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el risc de pluges és elevat a bona part del territori català, encara que no s'esperen grans acumulacions. Al Pirineu serien en forma de neu. Fora de la serralada pirinenca, la neu podria arribar a punts del prelitoral, amb una cota de neu que rondaria els 700 metres.

A partir de dijous minvarà la possibilitat de precipitacions i s'iniciarà la recuperació de la temperatura.

Notícies relacionades

"Els models a mitjà termini encara mostren algunes discrepàncies sobre la situació meteorològica, per tant s'haurà de seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció", subratlla el Meteocat.

La primavera començarà el 20 de març a les 17.15, hora oficial peninsular, segons càlculs de l'Observatori Astronòmic Nacional (Institut Geogràfic Nacional - Ministeri de Foment). L'estació durarà 92 dies i 18 hores, i s'acabarà el 21 de juny amb el començament de l'estiu.