De tres municipis

Les restes d'uralita dispersades pel tornado de l'Alt Empordà es retiraran de manera urgent

El material, contaminant i perillós, procedeix de teulades de granges afectades

zentauroepp41526634 pla general d una granja afectada per l esclafit a terrades 180112112234

zentauroepp41526634 pla general d una granja afectada per l esclafit a terrades 180112112234 / Jordi Altesa

1
Es llegeix en minuts

Les restes d'uralita que el tornado que va afectar diumenge passat els municipis gironins de Cistella, Navata i Terrades i que es va escampar per camps, camins i altres espais públics seran retirats de manera urgent per la seva condició de contaminants, segons informa el consell comarcal de l'Alt Empordà.

Els alcaldes d'aquestes tres localitats s'han reunit a la delegació de la Generalitat a Girona amb representants d'aquesta institució, de la Diputació Provincial i del Consell Comarcal, preocupats per la dispersió d'aquest material, procedent de teulades de granges afectades.

La manipulació d'aquestes restes s'ha de fer sota mesures especials de precaució, ja que el material conté amiant.

Notícies relacionades

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà s'ha compromès a fer-se càrrec de l'execució immediata d'aquests treballs i ha posat a disposició dels tres ajuntaments els serveis tècnics per si es requereix la redacció d'algun projecte de rehabilitació d'equipaments públics afectats.

A més, la Diputació de Girona i el Departament de Governació de la Generalitat col·laboraran econòmicament en la restitució dels elements de titularitat pública malmesos pel fenomen meteorològic a través de les línies d'ajuda habilitades en aquest àmbit.