delicte contra la fauna

Decomissats 40 galls fers dissecats en una casa de la Vall d'Aran

Van ser localitzats perquè eren a la vitrina d'una vivenda que s'anunciava en una web de lloguer de pisos

gallos

gallos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Agents Rurals, amb la col·laboració dels Agents del Medi Ambient del Consell General d'Aran, han decomissat 40 galls fers dissecats en una vivenda de Canejan (Vall d'Aran) que s'anunciava en una pàgina web de lloguer de pisos en una operació contra un presumpte delicte contra la fauna.

Es tracta d'exemplars d'una espècie protegida des del 1979 que els agents van incautar la setmana passada a l'entrar i registrar el domicili, on també van trobar un gall fer becnegre, quatre galls de cua forcada, tres grèvols i un becut eurasiàtic, ha informat aquest divendres el cos en un comunicat.

El Consell General va informar el cos que la casa s'anunciava en una pàgina de lloguers d'internet i que en una de les fotografies s'hi veia una vitrina amb diversos exemplars dissecats d'espècies protegides, que actualment estan sent custodiats en disposició judicial fins que el propietari, veí de barcelona, demostri la seva procedència legal.

Notícies relacionades

El propietari ha sigut denunciat i s'enfronta a una possible pena de presó de sis mesos a dos anys o a una multa de vuit mesos a dos anys, així com a una sanció d'entre 2.001 i 20.000 euros.

Els Agents Rurals, el Consell General i la Conselleria de Territori i Sostenibilitat estan investigant la documentació i els precintes que ha aportat l'investigat, així com la data de mort i el seu origen geogràfic, per determinar la seva situació legal.