PROJECTE PIROSLIFE

Un helicòpter comprova el bon estat de salut de l'os Goiat

L'exemplar d'origen eslovè, que és ara a la Vall d'Aran, ha passat uns dies alimentant-se d'un cérvol

Imatges aèries de l’os Goiat al Pirineu, protegint un cérvol mort. / ProjectePiroslife

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'os Goiat, un exemplar traslladat des d'Eslovènia i alliberat l'any 2006 al Pallars Jussà, té bona salut, segons confirmen les imatges aèries registrades aquest matí per tècnics del projecte europeu de reintroducció Piroslife. L'animal, que porta un collar amb un emissor GPS que monitoritza els seus moviments, és en un lloc que no ha sigut precisat de la Vall d'Aran. Les imatges, les primeres aèries que s'obtenen de Goiat, van ser obtingudes des d'un helicòpter dels Agents Rurals de la Generalitat.

"Després de dies sense apreciar pràcticament canvis en la localització de l'os, els tècnics han volgut verificar el seu estat físic, així com el correcte funcionament del sistema de seguiment", explica el Departament de Territori i Sostenibilitat en una nota informativa. I tot està en ordre.

Notícies relacionades

L'equip també ha localitzat sembla que un ungulat -un cérvol- mort i semienterrat que previsiblement ha servit d'aliment a l'os aquests últims dies, i això explica la seva falta de moviments. "El vigilava nit i dia, i per això pràcticament no es movia de lloc", ha informat el Consell General d'Aran, també soci del projecte Piroslife.

"La consolidació de la presència de l'os bru al Pirineu és un dels objectius del projecte Piroslife, impulsat per la Comissió Europea dins dels programes Life-Naturalesa", afegeix Territori. L'objectiu és contribuir a l'aplicació de la directiva comunitària relativa a la conservació de la naturalesa per mantenir i millorar els hàbitats naturals i les espècies animals i vegetals d'interès comunitari dels espais designats dins de la Xarxa Natura 2000.

Temes:

Óssos Animals