Aquest divendres

Madrid limita la velocitat a la M-30 i els accessos per contaminació

Els conductors no poden sobrepassar els 70 quilòmetres per hora

L’Ajuntament de Madrid ha activat aquesta nit les restriccions al trànsit establertes en el protocol contra la contaminació. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'Ajuntament de Madrid va activar dijous a la nit les restriccions al trànsit establertes en el protocol contra la contaminació aprovat el gener del 2016, de manera que aquest divendres a partir de les 06.00 hores s'ha rebaixat la velocitat màxima a la M-30 i a les vies d'accés a la ciutat a 70 quilòmetres per hora en tots dos sentits.

A través d'una nota de premsa, l'ajuntament ha informat que dues estacions de mesurament de la ciutat han superat els 180 micrograms per metre cúbic de diòxid de nitrogen (NO2) durant dues hores consecutives, segons fixa el protocol com a màxim per activar el primer escenari contra la contaminació (nivell de preavís).

Com va passar en anteriors ocasions, els nous límits s'activaran divendres a les 06.00 hores.

El decret ordena reduir la velocitat màxima de circulació per la M-30 de 90 a 70 quilòmetres per hora, igual que en els trams de les carreteres d'accés a Madrid compreses a l'interior de la M-40, en tots dos sentits.

Notícies relacionades

L'ajuntament recomana, a més, utilitzar el transport públic.

La delegada de Medi Ambient i Mobilitat, Inés Sabanés, firmarà al matí el decret d'activació del protocol, que estarà vigent durant el temps que duri l'episodi de contaminació i que donarà pas a l'activació de les successives mesures de restricció de circulació compreses en el text, en el cas que les superacions es mantinguin o s'incrementin, i si les condicions meteorològiques no passen a ser favorables.