EL PROBLEMA DE LA POL·LUCIÓ

Madrid redueix una altra vegada la velocitat a la M-30 i els accessos per la contaminació

Els vehicles no poden superar els 70 quilòmetres per hora des de les 06.00 hores

Si la situació no millora, demà estarà prohibit aparcar a l’interior d’aquesta zona. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Madrid ha activat les restriccions al trànsit establertes en el protocol contra la contaminació aprovat el gener del 2016, per la qual cosa a partir de les 06.00 hores d'avui, divendres, es rebaixa la velocitat màxima a la M-30 i a les vies d'accés a la ciutat a 70 quilòmetres per hora en els dos sentits.

A través d'una nota de premsa, l'ajuntament ha informat que dues estacions de mesurament de la ciutat han superat els 180 micrograms per metre cúbic de diòxid de nitrogen (NO2) durant dues hores consecutives segons fixa el protocol com a límit per activar el primer escenari contra la contaminació (nivell de preavís).

El decret ordena reduir la velocitat màxima de circulació per la M-30 de 90 a 70 quilòmetres per hora, igual que en els trams de les carreteres d'accés a Madrid compreses a l'interior de la M-40, en els dos sentits.

L'ajuntament recomana, a més, la utilització del transport públic.

El consistori de Madrid ha activat també les mesures d'informació a la ciutadania tant del protocol com de les restricció de velocitat a través dels diferents canals municipals de comunicació disponibles (web municipal, paneles informatius trànsit i DGT, CRTM/EMT, Renfe Rodalies, gabinet de trànsit, Emergències Madrid i xarxes socials, entre altres).

Notícies relacionades

La delegada de Medi Ambient i Mobilitat, Inés Sabanés, firmarà al matí el decret d'activació del Protocol, que estarà vigent durant el temps que duri l'episodi de contaminació i que donarà pas a l'activació de les successives mesures de restricció de circulació compreses en aquest, en el cas que les superacions es mantinguin o s'incrementin, i si les condicions meteorològiques no passen a ser favorables.

Tal com l'ajuntament es va comprometre el desembre passat,s'informarà abans del migdia de les mesures a aplicar dissabte, 11.