MORT NATURAL

Mor Durillo, un linx nascut lliure a Doñana incorporat al programa de cria

Va arribar al centre el març del 2012 amb una cama amputada de manera parcial

tres-cachorros-de-lince-en-el-acebuche

tres-cachorros-de-lince-en-el-acebuche

1
Es llegeix en minuts

El linx ibèric Durillo, incorporat al programa de cria del centre d'El Acebuche, en ple espai natural de Doñana, i exemplar fundador nascut al parc, ha mort les últimes hores com a conseqüència d'una insuficiència respiratòria aguda.

Segons publica el projecte de conservació 'ex situ' del linx en captivitat a les seves xarxes socials a aquest exemplar se li havia detectat al desembre un problema pulmonar greu i estava reubicat a les instal·lacions de quarantena fins a obtenir un diagnòstic més específic.

La seva arribada al programa de cria es va produir el 17 de maig del 2012 després de passar pel Centre de Recuperació d'Espècies Amenaçades i de Gestió del Medi Marí Andalús (CREA-CEGMA) 'Aiguamolls de l'Odiel', on va ser intervingut de l'amputació parcial de l'extremitat posterior dreta.

Des d'aleshores ha estat al centre de cria d'El Acebuche, on ha tingut tres llorigades de quatre cadells.

Per a aquesta temporada de cria 2017 també es comptava amb aquest exemplar com a mascle reproductor, però arran dels seus problemes de salut se'l va haver de descartar.

Aquest divendres ha sigut traslladat al Centre d'Anàlisi i Diagnòstic (CAD) de la Fauna Silvestre de Màlaga, per practicar-li la corresponent necròpsia.

DUES MORTS MÉS

Notícies relacionades

Aquesta mort, sobrevinguda de manera natural, se suma a dues més produïdes per mitjans artificials els primers dies de l'any 2017. Concretament, tècnics de la Conselleria de Medi Ambient i Ordenació del Territori de la Junta d'Andalusia adscrits al programa LIFE+Iberlince van localitzar mort un linx ibèric en un vedat de caça ubicat al terme municipal de Jimena (Jaén), gràcies al seguiment continu dels senyals del collaret radioemissor que portava quan va quedar atrapat al llaç que li va provocar la mort.

D'altra banda, el cadàver d'un exemplar de linx ibèric ha aparegut a la carretera A-421, dins del terme municipal d'Adamuz (Còrdova), sent el primer cas de mort per atropellament a les vies andaluses des de començament d'any: una dotzena d'animals van perdre la vida per aquesta causa el 2016.

Temes:

Animals