AUS MORTES

El Japó eleva al màxim l'alerta per grip aviària després de detectar la soca dels contagis

És la primera vegada des del 2014 que Tòquio apuja l'alarma al nivell 3

Treballadors d’un escorxador netegen pollastres sacrificats a la Xina per la grip aviària.

Treballadors d’un escorxador netegen pollastres sacrificats a la Xina per la grip aviària. / EFE

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Medi Ambient del Japó ha elevat al nivell màxim l'alerta per virus de la grip aviària després de confirmar la presència de la soca altament patògena H5N6 en unes aigües al sud de l'arxipèlag i el virus en diverses aus mortes.

És la primera vegada des del 2014 que Tòquio eleva l'alerta a nivell 3, després de detectar aquesta soca contagiosa en una bassa a Izumi, a la prefectura de Kagoshima, situada a l'illa meridional de Kyushu, ha confirmat a Efe un portaveu de Medi Ambient.

El virus de la grip aviària també s'ha detectat en dos cignes morts del zoològic d'Akita, al nord de l'illa principal de Honshu, que van donar positiu en un primer examen víric, i que ha portat el centre a sacrificar 132 aus.

El zoològic va trobar els cossos els dies 15 i 17 de novembre i va enviar els cadàvers a la Universitat de Hokkaido (situada a l'illa septentrional homònima) per determinar si es tracta de la mateixa soca H5N6, detectada recentment a Corea del Sud, on han sacrificat més de 60.000 aus.

La universitat japonesa està fent proves a un altre exemplar de cigne salvatge trobat mort a la localitat de Nakashibetsu, a la mateixa Hokkaido, el 7 de novembre.

Notícies relacionades

Així mateix, el Ministeri de Medi Ambient va confirmar la presència del virus en excrements de xarxet comú a Tottori (oest del país).

Les autoritats han establert un radi d'observació de 10 quilòmetres al voltant d'on van ser trobades les restes infectades i ha enviat equips especials per estudiar les possibilitats de contagi i el seu origen al país asiàtic.