PRÀCTICA IL·LEGAL

Operatiu contra la caça furtiva d'isards organitzat al Pirineu

Dissabte passat els agents rurals van interceptar un furtiu reincident, que disposava del suport logístic i d'un guia local

 

  / AGENTS RURALS

1
Es llegeix en minuts

Membres del Cos d'Agents Rurals van interceptar dissabte passat, dia 12, un caçador furtiu al terme municipal d'Alt Àneu (Pallars Sobirà). Els agents van ser testimonis de com l'home, procedent de Madrid i acompanyat d'un guia local, disparava i matava diversos isards utilitzant un rifle de calibre mitjà amb un silenciador acoblat.

Aquesta intervenció s'emmarca en la investigació sobre una possible xarxa organitzada de furtivisme de caça major que es dediquen des de fa temps a abatre isards il·legalment en diversos llocs, entre els quals hi ha la Reserva Nacional de Caça Alt Pallars i algunes àrees privades de caça de Catalunya. Aquest operatiu de vigilància especial ha fet possible la denúncia de sis caçadors furtius en l'últim any i mig.

Notícies relacionades

La zona on es va produir la cacera il·legal estava dins la reserva de l'Alt Pallars en un lloc de difícil accés per l'orografia del terreny i per la quantitat de neu que hi havia en el moment de l'actuació. Els agents van aixecar les corresponents actes de denúncia en matèria de caça, reglament d'armes i seguretat ciutadana al caçador furtiu i també van denunciar el guia acompanyant i el transportista.

MULTES DE MÉS DE 30.000 EUROS

El denunciat, J.J.L.D.C, ja tenia en el seu historial una denúncia efectuada pels Mossos el maig de l'any passat dins de l'Àrea Privada de Caça de (APC) de Tírvia sense autorització. Aquell dia va abatre diversos isards, com en aquesta última ocasió, utilitzant un rifle de calibre mitjà amb un silenciador acoblat, perquè els trets no es poguessin sentir a gran distància. Per les denúncies que se ie van interposar, l'home s'enfronta a sancions que podrien superar els 30.000 euros.

Temes:

Pirineus