BROT CONTAGIÓS

La sarna obliga a sacrificar 38 cabres salvatges al massís dels Ports

1
Es llegeix en minuts
EFE
AMPOSTA

Un brot de sarna sarcòptica, detectat el 5 de desembre passat, ha obligat a sacrificar fins al moment 38 cabres salvatges al parc natural dels Ports, tasca de la qual s'han ocupat un grup d'agents rurals i de caçadors, segons va informar ahir la Generalitat.

Els tècnics de la Conselleria d'A-gricultura van explicar que el brot s'ha disparat a causa del fred i pel fet que els animals estan en època de zel. El director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, va assegurar que «no es tracta d'un problema ecològic, ja que la malaltia té un tractament efectiu, sinó cinegètic i econòmic, per l'impacte que representa per als territoris».

Els casos detectats se circumscriuen a nou àrees privades de caça de la Terra Alta, fora de la reserva nacional, de manera que són els responsables d'aquestes àrees privades els encarregats de gestionar la situació en primera instància i, si ho demanen, com ha passat, intervenen el departament i el Cos d'Agents Rurals. La majoria de cabres abatudes fins ara ho han estat per agents d'aquest últim cos, van explicar els responsables d'Agricultura.

Notícies relacionades

La Generalitat també ha informat del brot al País Valencià i Aragó. El brot pot afectar notablement la població de cabres salvatges a la zona dels Ports, on hi ha uns 5.500 exemplars.

El patró general d'afectació de la malaltia en altres zones on s'ha desenvolupat és que, durant tres o quatre anys, es produeix entre el 40% i el 95% de mortalitat. A partir d'aquest punt les cabres que sobreviuen tornen a recuperar les seves poblacions.