Els 89 ous de tortuga babaua traslladats al Delta de l'Ebre no sobreviuen

Els experts creuen que les pluges i la humitat podrien ser la causa que no hagi prosperat el niu trobat a l'agost en una platja de Tarragona

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / TARRAGONA

Els 89 ous de tortuga babaua (caretta caretta) que van ser traslladats a finals d'agost d'un niu trobat a la platja de l’Arrabassada a un espai protegit del Delta de l’Ebre no han sobreviscut. Els experts ho atribueixen a un excés d'humitat freàtica de la sorra a causa de les pluges, segons ha informat ACN. Per contra, sí que s'estan recuperant favorablement els 11 exemplars de la mateixa espècie trobats la setmana passada en un altre niu localitzat a la platja de Llevant, també de Tarragona.

El trasllat a la zona de la Punta de la Banya del Delta es va consensuar entre els tècnics de la xarxa Rescat de Fauna Marina i científics de la Universitat de Barcelona pel risc d'inundació per un possible temporal i la proximitat habitual de banyistes al lloc on es va trobar el niu, a més del pas de maquinària per netejar la platja.

Posta poc habitual 

Notícies relacionades

Els tècnics van constatar la situació del niu en la visita que van realitzar divendres coincidint amb el dia 69 des de la posta. També estan analitzant analitzant si les dues postes d'ous es deuen a una mateixa tortuga, circumstància que si es confirmés seria el primer cas registrat al Mediterrani occidental.

Els experts calculen que al niu que es va trobar la setmana passada a la Platja Llarga hi havia una posta de més de 60 ous. El descobriment el van fer alguns veïns pròxims a la platja, que van veure unes tortuguetes endinsant-se al mar. 

Temes:

Ous