Un fort temporal posa en alerta les costes de Galícia i el País Basc

L'intens onatge inunda zones urbanes a la Corunya i Santander

El temporal causa importants desperfectes a la costa gallega. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El pas d'un fort temporal ha causat importants destrosses en diversos punts del litoral cantàbric i de Galícia. A la ciutat de la Corunya, la zona més perjudicada pel fort onatge ha estat el tram del passeig Marítim comprès entre La Coraza i la plaça de Portugal, on s'ha emportat pràcticament tota la balustrada de diversos metres i ha causat importants danys en altres elements del mobiliari urbà com bancs i fanals. A més, s'ha vist afectada la rotonda de Las Esclavas.

A l'altura de Veramar, l'onatge s'ha emportat també uns 50 metres de barana, i al barri d'Adormideras de la ciutat corunyesa ha arrossegat l'escullera i ha inundat els carrers. D'altra banda, les fortes onades registrades aquesta matinada a Santander, quan el temporal ha coincidit amb la plenamar, han provocat inundacions de places, garatges i locals a la zona d'El Sardinero, on l'aigua del mar també a fer caure murs --de pedra de maçoneria-- delimitadors de finques i edificis adjacents.

Fenòmens adversos al mar

Notícies relacionades

A la capital càntabra els grans problemes s'han registrat al voltant de les sis del matí, quan el temporal  ha coincidit amb la plenamar, que aquests dies té un coeficient molt alt. L'aigua ha inundat la platja, s'ha endinsat en algunes zones urbanes i ha afectat establiments i locals.

Cantàbria segueix aquest diumenge en alerta taronja -- risc important- - per fenòmens adversos al litoral. L'avís es prolongarà fins dilluns, i es podrien registrar onades de fins a vuit metres d'altura. El País Basc també espera temporal marítim intens diumenge a la tarda.

Temes:

La Corunya