Catalunya guanya 3 banderes blaves respecte al 2012

Les platges catalanes comptaran amb 90 distintius, i els ports esportius, amb 24

Espanya es manté al capdavant dels 48 estats participants de l'hemisferi nord

1
Es llegeix en minuts

Un total de 90 platges i 24 ports de Catalunya han obtingut el distintiu de bandera blava per a aquest estiu, amb un increment de 3 platges respecte a l'any passat. Aquest reconeixement a nivell internacional valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, la informació i l'educació ambiental, els serveis i les instal·lacions i, al mateix temps, exigeix que a les platges la qualitat de l'aigua sigui excel·lent. El distintiu de les banderes blaves l'atorga l'Associació d'Educació Ambiental del Consumidor (Adeac) de la Fundació d'Educació Ambiental.

Notícies relacionades

Espanya, que ha aconseguit 648 banderes blaves (551 en platges i 97 de ports esportius) en total, es manté al capdavant entre els 48 estats participants de l'hemisferi nord i registra el seu millor resultat històric, després de sumar 11 banderes en platges, encara que n'ha perdut una en port esportiu respecte al 2012. Aquest resultat significa que una de cada sis platges espanyoles té aquest distintiu.

D'aquesta forma, Espanya rep 11 banderes més que el 2012, gràcies als augments de 7 banderes al País Valencià, que ha fet treballs importants en neteja i accessibilitat, i l'increment a Cantàbria, Andalusia i Catalunya, i tot i la forta disminució a les Balears (6 banderes menys). Amb les seves 551 platges premiades, Espanya manté el seu lideratge global, seguida molt de lluny per Grècia (393), Turquia (383), França (365), Portugal (280), Itàlia (248) i Dinamarca (243).