Nou model de recollida

Mataró implementa el ‘porta a porta’ a les seves vuit urbanitzacions

Els contenidors mòbils del centre de la ciutat ja han aconseguit augmentar un 1,5% la recollida selectiva

Mataró implementa el ‘porta a porta’ a les seves vuit urbanitzacions

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Mataró posa en marxa la nit del 30 d’octubre el servei de recollida porta a porta en les vuit urbanitzacions que es troben fora del nucli urbà.

Els veïns deixaran de desplaçar-se a les àrees de contenidors fixos, que desapareixeran, i hauran de deixar els residus a la porta de casa.

Dels set dies de la setmana, n’hi haurà quatre en els quals es recolliran dues fraccions d’escombraries i un altre dia es recolliran restes vegetals. Dijous i dissabte no hi haurà servei.

Els contenidors mòbils ja «funcionen»

El regidor de Sostenibilitat, Xesco Gomar, defensa que la substitució del sistema tradicional de recollida de les escombraries «funciona» i posa l’exemple dels contenidors mòbils del centre de la ciutat, que han aconseguit augmentar un 1,5% la recollida selectiva del conjunt de Mataró.

La recollida en les urbanitzacions, a més, es realitzarà amb un vehicle bicompartimentat per poder recollir de manera separada les dues fraccions que toquin cada dia.

Es pretén acabar amb els abocaments irregulars

D’aquesta forma es pretén «optimitzar» el recorregut dels camions, que per la distància a recórrer cada dia no poden ser elèctrics, com els de la selectiva mòbil del centre.

Amb l’arribada del porta a porta a les urbanitzacions, Mataró persegueix continuar millorant aquestes xifres –es preveu arribar a superar el 2% d’increment de la selectiva– i acabar també amb els abocaments irregulars que es generen entorn de les àrees de contenidors de les urbanitzacions.

L’obstacle dels incivismes

«Hi ha gent que s’ha acostumat a no fer bé les coses», es lamenta Gomar.

Per contra, l’anàlisi de les dades obtingudes fins ara amb la implantació dels contenidors mòbils del centre de la ciutat i el porta a porta comercial són molt positives.

Notícies relacionades

Segons el consistori, els casos d’incivisme són pocs. Al centre la selectiva assoleix ja un 60% –en el conjunt de la ciutat la mitjana és del 35%– i s’ha reduït en dues tones anuals la fracció resta.

 Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró

Temes:

Escombraries