Societat

Mataró reservarà un 30% de vivendes de protecció oficial en les noves construccions

El ple municipal aprova inicialment la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana per a les actuacions edificatòries en immobles plurifamiliars de més de 600 m²

Mataró reservarà un 30% de vivendes de protecció oficial en les noves construccions

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de l’Ajuntament de Mataró (Maresme) ha aprovat inicialment la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana per reservar el 30% de vivendes de protecció oficial en les noves construccions, tal com ja passa a Barcelona.

Concretament la mesura, que ara passarà per un període d’un mes d’exposició pública, va dirigida a les actuacions edificatòries en immobles plurifamiliars de més de 600 m² en sòl urbà consolidat, així com també per a determinades obres d’ampliació i rehabilitació.

Aquesta modificació urbanística va lligada a la suspensió de llicències, aprovada en el ple del 2 de juny, per a les construccions d’obra nova i determinats supòsits de gran rehabilitació en parcel·les de sòl urbà consolidat amb un sostre de vivenda plurifamiliar potencial superior a 600 m².

També afecta, en aquest tipus de parcel·les, les obres per a canvi d’ús urbanístic a vivenda del conjunt de l’edifici, i als edificis inacabats, amb les obres parades des de fa més de 2 anys i la llicència caducada.

Notícies relacionades

El Pla Local de Vivenda, aprovat el 2018, estima un potencial de 1.352 vivendes de protecció oficial o dotacional per edificar en solars i sectors o polígons en diferent estat d’execució. D’aquests, 330 es troben en sòl que es podria edificar a curt termini.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró