L’Ajuntament exigirà responsabilitats als agressors

Dos treballadors de Serveis Socials de Mataró van patir lesions en l’ocupació de l’edifici

Els grups municipals condemnen de manera unànime les «accions violentes» del Sindicat de la Vivenda per frenar un desnonament

Dos treballadors de Serveis Socials de Mataró van patir lesions en l’ocupació de l’edifici

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) va emetre ahir un comunicat per condemnar la «irrupció violenta» d’un grup de persones que va causar lesions a dos treballadors de l’àrea de Serveis Socials durant l’ocupació de l’edifici. Els fets van passar el dimecres 29 de juny a les 10.30 h quan unes 60 persones del Sindicat de la Vivenda van assaltar l’edifici de Serveis Socials per frenar un desnonament.

Tots els grups municipals, sense fissures, van consensuar un comunicat en solidaritat amb el vigilant de seguretat que custodia l’edifici i la funcionària municipal que van ser agredits «de manera violenta».

«Van llançar mobiliari a terra, van proferir insults al personal de servei i van exigir un lloguer social per a una família desallotjada per ordre judicial d’una vivenda ocupada del carrer València», exposa el comunicat. A més, el manifest també relata que van intentar accedir a espais «exclosos del públic» com la primera planta de l’edifici, on es troben els despatxos de la direcció i tècnics de l’àrea.

Com a conseqüència, el servei va estar paralitzat més de dues hores, fins que la Policia Local i els Mossos d’Esquadra van poder fer fora els ocupants, que en cap moment van acceptar marxar de manera voluntària.

Des del consistori assenyalen que és la tercera vegada en els últims mesos que el Sindicat de la Vivenda irromp «de manera violenta» a les dependències dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró, «sempre de manera amenaçadora i intentant coaccionar el personal de Benestar Social».

Notícies relacionades

Per tot això, els grups municipals van acordar de manera unànime instar les vies judicials pertinents a exigir responsabilitats als organitzadors d’aquestes accions.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró