Equipament temporal

El CSIF denuncia deficiències en la màquina de ressonàncies ubicada a l’exterior de l’Hospital de Mataró

  • Des del sindicat assenyalen que només hi ha una persona a càrrec de tota la infraestructura i que no disposa de lavabo

El CSIF denuncia deficiències en la màquina de ressonàncies ubicada a l’exterior de l’Hospital de Mataró

CSdM

1
Es llegeix en minuts
EFE

El sindicat CSIF ha denunciat que la unitat mòbil de ressonància magnètica (RNM) instal·lada a l’Hospital de Mataró al març no compleix «les mesures bàsiques de seguretat i higiene i posa en risc pacients i treballadors del centre». Aquesta unitat està instal·lada dins d’una carpa externa on hi ha un camió que dona el servei i que està ubicat a l’aparcament dels treballadors del centre sanitari. A més, el CSIF ha destacat que només hi ha una persona a càrrec de tota la infraestructura i que no disposa de lavabo.

El sindicat també ha denunciat que l’espai «no disposa de carretó d’aturades, vital en cas d’emergències per possibles reaccions adverses als contrastos radiològics utilitzats en pacients que són sotmesos a la ressonància», ni està habilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

A més, també han destacat que la zona d’accés al camió s’ha de fer a través de l’àrea d’aparcament, de manera que hi ha un continu flux de vehicles al voltant.

Notícies relacionades

El CSIF considera sorprenent que un «hospital que va rebre el 2021 el premi Hospitals Top 20 en l’àrea d’atenció al pacient crític i que ha invertit més d’1,6 milions d’euros en la renovació de la RNM permeti aquest nyap». La instal·lació d’aquesta unitat mòbil és provisional mentre se substitueix la màquina actual de l’Hospital de Mataró per una de nova.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO