Aldarulls

Una intervenció de trànsit a Mataró acaba en llançament d’objectes contra la policia local

  • Tot va començar amb una simple actuació de trànsit per un cotxe que estava aparcat en doble fila al carrer de Picasso

  • El propietari del vehicle, que «té nombrosos antecedents», va acabar detingut per desobediència, resistència i atemptat a l’autoritat

control-poli-mataro

control-poli-mataro

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Agents de la Policia Local de Mataró (Maresme) van patir aquest dimarts 26 d’abril a la tarda un llançament de fruites i altres objectes per part de desenes de persones quan realitzaven una intervenció al barri de Rocafonda de la capital del Maresme. En alguns vídeos gravats per veïns i difosos via xarxes socials, es pot veure com dotzenes de persones profereixen tota mena d’insults com «fills de puta», «meuques» o «cabrons» als agents que es retiren després de finalitzar una detenció, alhora que els tiren objectes.

Segons han explicat des de l’ajuntament i fonts del cos de policia, tot va començar amb una simple actuació de trànsit per un cotxe que estava aparcat en doble fila al carrer de Picasso entorn de les 20.00 h i va derivar en aquests successos «provocats per la persona del propietari del cotxe», que va respondre de forma irada a l’actuació policial, ha assenyalat en roda de premsa aquest matí el primer tinent d’alcalde de Mataró i regidor de Seguretat Pública, Juan Carlos Jerez.

Des del cos de policia local assenyalen que, arran de la intervenció inicial, el propietari del cotxe «va muntar un sidral en un moment en el qual hi havia molta gent al carrer i això va derivar en el llançament d’objectes els agents». Les mateixes fonts expliquen que alguns agents van acabar ferits lleus «al fer la detenció», però no pel llançament d’objectes, que sí que va provocar danys en alguns dels vehicles.

Tant l’alcalde de Mataró, David Bote, el regidor de Seguretat pública, Juan Carlos Jerez, com els portaveus dels grups municipals del consistori mataroní han manifestat el recolzament a la policia local, condemnat la violència i apel·lat «al respecte, al civisme i a continuar treballant amb tots els mecanismes per garantir la convivència».

Tant Jerez com des de la policia local insisteixen que, per ara, no tenen constància que els fets del carrer de Picasso estiguin directament vinculats amb la crema de quatre contenidors cap a les 23.00 h i d’una furgoneta del servei de neteja viària, fet que va tenir lloc cap a mitjanit. Així, de moment, només una persona ha sigut arrestada: el propietari del vehicle, que va acabar aturat per desobediència, resistència i atemptat a l’autoritat i que «té nombrosos antecedents».

«Estem investigant aquests fets per veure si podem determinar la responsabilitat i saber el que ha passat, com també la policia local està indagant sobre altres autors materials d’altres danys que es van produir durant els fets del carrer de Picasso», ha destacat Jerez, el qual ha anunciat que aquesta mateixa tarda té previst reunir-se amb l’associació de veïns del barri per conèixer la seva visió sobre aquest incident i la seguretat al barri.

Notícies relacionades

Segons ha pogut saber aquest diari, l’arrestat ahir ja ha passat a disposició judicial aquest matí.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO