A l’antiga presó

El festival d’art i música avançada LAVS torna a Mataró amb l’edició «més ambiciosa i virtual»

  • El certamen té com a fil conductor la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics

El festival d’art i música avançada LAVS torna a Mataró amb l’edició «més ambiciosa i virtual»

Ayuntamiento de Mataró

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El festival d’art i música LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, projecte resident del M|A|C Mataró Art Contemporani, celebrarà la tercera edició entre els dies 1 i 10 d’abril a Mataró (Maresme). El certamen, que s’ubicarà a l’antiga presó de la ciutat, té com a fil conductor la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics.

Les exposicions i l’art en directe són les grans protagonistes del LAVS. Així, el públic podrà assistir a sessions de creació d’obres artístiques en temps real, com videomàping o directes de música electrònica, en què els artistes proposen peces úniques i irrepetibles. També podrà visitar exposicions de videoart i obres interactives a les instal·lacions del festival.

Les peces immersives, reactives i generatives d’artistes nacionals i internacionals ompliran les sales de la Presó de Mataró, explorant la relació entre les noves tecnologies i l’art interactiu. Joves creadors locals formats en el TecnoCampus, el parc tecnològic de la ciutat, compartiran espai amb artistes internacionals com Mohsen Hazrati, que presentarà un projecte artístic interactiu creat a l’Institut d’Art i Cultura Espronceda i NUBIA (NFT Universe in Blockchain for International Artists ).

El festival també celebrarà el LAVS Kids, una jornada pensada com a espai familiar perquè grans i petits puguin disfrutar de la cultura d’una forma diferent, a través de tallers i instal·lacions reactives, videojocs, realitat virtual, vídeo i música. Per exemple, Mónica Rikic, artista electrònica i programadora creativa guardonada amb el Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021, dirigirà un taller infantil per a la creació col·laborativa d’una escultura sonora.

Fins a 14 artistes del circuit electrònic nacional i internacional presentaran les seves propostes de música experimental al festival LAVS, amb concerts en directe que es programaran al llarg de les diferents jornades: Miguel Souto, Iou3r, Balago, Bambooh, Marc Nürel, Linalab, Turbulent , QBRNTHSS, Surolla, The Sickbeat, Sher, iLLRa musiqein, Dune Ëden i Cine Núria.

De la Presó de Mataró al metavers

La tercera edició del LAVS es podrà seguir en streaming en obert a través de Twitch i també tindrà la seva rèplica en el metavers. Així, es podrà assistir al LAVS i participar en les seves activitats des de Sansar, la xarxa social de realitat virtual desenvolupada per Second Life.

Notícies relacionades

L’espai de VR del festival ha sigut dissenyat per l’estudi d’arquitectura digital Post-Norm de Nova York, en conveni amb l’empresa de realitat virtual VRNRG. Aquesta experiència de realitat virtual també es podrà visitar a la botiga Goufone de Mataró des del 25 de març.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO