Òpera prima

Un jove de 21 anys de Mataró guanya el premi Círculo Rojo en la categoria de Fantasia

  • Marcos Montero es va alçar amb el reconeixement de la firma d’autoedició amb la seva primera novel·la: ‘El Mestizo’

Un jove de 21 anys de Mataró guanya el premi Círculo Rojo en la categoria de Fantasia

Círculo Rojo (Cedida)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Marcos Montero, un jove de 21 anys que viu entre els barris de Cirera i Cerdanyola de Mataró (Maresme), es va alçar el novembre passat amb el premi Cercle Vermell en la categoria de Fantasia gràcies a la seva novel·la El Mestizo, la primera obra que escriu i publica Montero. El jove escriptor explica que va redactar el llibre a mig camí entre els 19 i els 20 anys, tot i que explica que l’origen d’aquesta es remunta a un escrit en un bloc de notes del seu telèfon que va redactar després de complir els 17.

El que per a Montero va començar com un «hobby» per a ell s’ha convertit «en un somni». «Miraré d’esforçar-me per ser reconegut i, sobretot, perquè la meva obra arribi com més lluny millor, de la mà de qualsevol editorial que busqui un projecte a gran escala», explica el novici i ambiciós novel·lista mataroní. Mentre mira d’arribar a aquesta meta, perquè «és una cosa difícil», remarca que ho compaginarà «amb la feina estable en alguna farmàcia».

Després d’acabar els estudis obligatoris, Marcos Montero va fer un grau de Farmàcia i Parafarmàcia. Després d’acabar-lo, es va apuntar a fer quiromassatge i una especialització en massatge esportiu. Després d’això, va apostar per donar-li espai a un altre dels seus hobbies, el futbol, i es va treure el nivell 1 d’entrenador per poder entrenar nanos en el seu temps lliure. No obstant, en el dia d’avui, explica, està centrat «únicament en el món literari, ja que considero que ara és el millor moment per fer-ho, i més després d’haver guanyat un premi literari amb la meva obra.

De fet, Montero explica que ja està escrivint la segona part del seu llibre, mentre espera una nova enfornada del primer «a causa de falta d’estoc pel bon índex de vendes», assevera.

El Mestizo

El MestizoSegons explica el mateix escriptor, la seva òpera prima El Mestizo, a més de ser una història fantasiosa d’espases, acció, suspens i amor, «té com a objectiu principal fer que el lector es trobi constantment en debats morals. Que no tingui clar qui són els bons o els dolents, o que reflexioni sobre per què s’ha d’arribar fins a certs punts per solucionar alguna cosa. ¿El final justifica els mitjans? ¿Que faries tu al seu lloc? etc.».

Dos temes estrella més que s’hi tracten són el racisme i el món LGBTI. Quant al primer, «el racisme és present a tall de metàfora entre humans i bèsties, ja que són incapaços de conviure junts pel simple fet de ser diferents i això porta unes conseqüències dràstiques», apunta Montero.

Notícies relacionades

A principis de novembre va tenir lloc l’entrega dels VII i VIII premis de l’editorial d’autoedició d’Almeria Círculo Rojo, un esdeveniment celebrat al Teatre Auditori de Roquetas de Mar (Almeria). L’acte va congregar més de 800 persones que van viure aquesta festa de la cultura i entre els quals hi havia més de 300 escriptors de tot Espanya.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO