‘Dimarts #EnDansa’

La companyia de dansa de la mataronina Maria Rovira aterra a la Sala Versus Glòries amb ‘Evangelium’

  • Crea Dance Company inaugura així el cicle ‘Dimarts #EnDansa’ que té l’objectiu d’acostar la dansa al públic

  • La peça és una reflexió sobre la naturalesa humana amb una dansa moderna i contemporània i textos en català i castellà

La companyia de dansa de la mataronina Maria Rovira aterra a la Sala Versus Glòries amb ‘Evangelium’

Crea Dance Company

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Sala Versus Glòries estrena aquest dimarts 23 de novembre l’espectacle Evangelium, de Maria Rovira i la seva companyia Crea Dance Company. Un espectacle inspirat en la pel·lícula El cielo sobre Berlín, de Wim Wernders, però amb quatre apòstols que «parlen amb frases de l’Apocalipsi com a excusa per parlar del canvi d’ordre de la natura i les coses que canvien», diu la coreògrafa de Mataró.

L’espectacle parteix de la pregunta: «¿Què passaria si quatre apòstols vinguessin al nostre món?» i, a partir d’aquí, fa una reflexió sobre la naturalesa humana prenent com a referència el comportament d’aquests apòstols, de caràcters diferents, dins la realitat actual.

L’espectacle, amb textos en català i castellà, amb quatre apòstols, moderns, vestits a l’estil Reservoir Dogs, que ballen, parlen i interpreten seguint una dramatúrgia de Javier Gamazo, que també s’ha encarregat de la direcció d’actors, a més de compondre la música original i seleccionar la resta, que va des de les veus corals búlgares al rock, amb una picada d’ullet a Jordi Savall i Pink Floyd.

L’espectacle es podrà veure els dimarts 23 i 30 de novembre i el 7 de desembre a les 20.30 h, i, excepcionalment, dissabte i diumenge 27 i 28 de novembre a les 12.30 h.

Premi Nacional de Dansa

Maria Rovira va iniciar els estudis de dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona, amb formació en dansa clàssica, contemporània i flamenc.

Notícies relacionades

Entre altres distincions, Rovira va ser Premi Nacional de Dansa el 1998 per la seva «gran trajectòria artística nacional i internacional». El 2020 va guanyar el premi Butaca a la millor coreografia per Rèquiem.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO