El 2019

El TSJC arxiva la investigació per delicte d’odi contra una exregidora de Mataró i diputada de Vox

El tribunal no aprecia que vinculés directament la delinqüència amb la immigració

BARCELONA 2016 /02/23 Politica Presa de possessió de la Comissió Jurídica Assessora. Saló de Sant Jordi del Palau de la Gener

BARCELONA 2016 /02/23 Politica Presa de possessió de la Comissió Jurídica Assessora. Saló de Sant Jordi del Palau de la Gener / JoanCortadellas (Delegaciones)

2
Es llegeix en minuts
ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la investigació contra la diputada de Vox al Parlament Mónica Lora quan era regidora de Plataforma per Catalunya a Mataró (Maresme) per un delicte d’odi. Els magistrats no hi aprecien indicis de delicte i tornen la causa al jutjat de Mataró per si decideix continuar-la per a la resta d’investigats no aforats. La investigació es va obrir per una denúncia d’una persona magribina que havia rebut insults a les xarxes després d’enfrontar-se a Lora i aparèixer en un vídeo de l’exregidora.

Els fets van tenir lloc el gener del 2019, quatre mesos abans de les eleccions municipals, quan Lora i una altra persona van gravar un discurs a la plaça d’Isla Cristina de Mataró sobre el suposat augment de les agressions sexuals a la ciutat. Una altra persona els va recriminar que vinculessin la delinqüència amb els magribins i els va demanar que no la gravessin. Lora va demanar a l’interpel·lant que se n’anés del lloc, perquè ella no pensava fer-ho, ja que era al seu barri.

Lora va difondre aquest vídeo a través dels seus comptes de Facebook, Instagram i Twitter, cosa que va generar diversos comentaris de contingut «discriminatori i contra la dignitat del denunciant». A més, va enviar el vídeo a un mitjà de comunicació d’ultradreta, cosa que va fer augmentar els comentaris vexatoris per l’origen racial del denunciant.

El TSJC retreu al jutjat de Mataró que no hagi aportat una exposició raonada dels indicis contra Lora ni el vídeo gravat per ella. No obstant, els magistrats l’han pogut veure i conclouen que el discurs de Lora només acabava de començar amb la frase: «Ahir a Mataró hi va haver una altra agressió sexual». En aquest punt va ser interrompuda pel denunciant. Tot i que Lora i la persona que gravava el vídeo li van demanar que els deixés parlar, no ho va fer. La gravació acaba quan el denunciant demana que deixin de gravar al carrer i Lora li diu que truqui a la policia.

Notícies relacionades

La notícia al digital d’ultradreta sí que vincula les agressions sexuals als magribins, però al vídeo aquesta vinculació no apareix. També hi ha comentaris a les xarxes que fan la vinculació, però el tribunal diu que s’hauran d’investigar a part.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO