Després de les respectives negociacions

Mataró implementa un permís de menstruació i menopausa per al personal municipal

  • Les treballadores que el requereixin podran així flexibilitzar en vuit hores mensuals la seva jornada, de forma continuada o fraccionada

  • Per la seva part, el termini per recuperar aquestes hores és de tres mesos des del moment en què se’n faci ús

Mataró implementa un permís de menstruació i menopausa per al personal municipal
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) ha implementat un permís de menstruació i menopausa per al personal municipal. Des de la secció local d’Esquerra Republicana, impulsora de la mesura, han celebrat que uns tres mesos després que la proposta s’aprovés en el ple aquesta hagi tirat endavant.

«Després de les negociacions corresponents s’ha arribat a l’acord i Mataró serà un dels primers municipis on les treballadores municipals podran disfrutar d’aquest permís», expliquen els republicans.

Així, «les treballadores de l’Ajuntament de Mataró, amb motiu de les molèsties que els pugui provocar la menstruació o el climateri, podran flexibilitzar en vuit hores mensuals la seva jornada, de forma continuada o fraccionada. El termini per recuperar aquestes hores és de tres mesos des del moment en què se’n faci ús», diu l’acord assolit, segons ha publicat Esquerra en un comunicat.

Un primer pas

ERC va presentar al ple del juny passat del 2021 una moció perquè el govern municipal iniciés els tràmits corresponents amb la negociació col·lectiva perquè les treballadores municipals tinguessin un permís retribuït de menstruació i climateri «d’un mínim de vuit hores mensuals».

 «Des del grup municipal d’Esquerra Republicana-MES creiem que això és un primer pas i que altres administracions i empreses privades han d’avançar en aquesta línia per continuar lluitant contra les desigualtats de gènere», afegeixen.

Més municipis

Mataró no és l’únic municipi que avança en aquesta direcció. La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental) va aprovar també aquest mes per unanimitat una proposta d’ERC per crear un permís de menstruació i menopausa de fins a 12 dies anuals per al personal que treballa en el consistori i en les empreses municipals.

Notícies relacionades

La proposta també havia sigut prèviament consensuada per la secció local d’ERC, el principal partit de l’oposició, amb la resta de formacions polítiques, així com les seccions sindicals amb representació a l’ajuntament.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO