On Catalunya

Contaminació lluminosa

La platja de Sant Simó de Mataró s’il·lumina amb fanals solars

L’actuació s’ha realitzat en el marc del contracte de manteniment de l’enllumenat i ha tingut un cost d’uns 9.500 euros

La platja de Sant Simó de Mataró s’il·lumina amb fanals solars

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) ha instal·lat nou fanals alimentats amb energia solar per il·luminar de nit la platja de Sant Simó. Des del consistori expliquen que disposen d’un sensor de presència i un regulador d’intensitat «per estalviar energia i reduir la contaminació lluminosa quan no és necessari que els fanals il·luminin a ple rendiment».

Els fanals disposen d’una placa de cel·les solars fotovoltaiques «de màxim rendiment», amb bateries de liti i l’electrònica associada a la regulació lluminosa. Funcionen a la màxima potència fins a les 12 de la nit (11 W cada punt de llum), moment en què es regulen al 50% de potència fins a la sortida del sol. A més, cada una de les lluminàries disposa d’un sensor de presència que, en cas d’activació, «augmenta la potència lluminosa al màxim durant uns minuts», comenten des del consistori.

La platja de Sant Simó és, juntament amb el Parc Forestal, una de les zones de Mataró declarades de màxima protecció contra la contaminació lluminosa. Per a això s’ha dissenyat una solució lluminosa de mínima potència, «una petjada lluminosa no intrusa fora de la zona de pas i un color de la llum que no afecta els bioritmes naturals de la biodiversitat», afegeixen des de l’executiu de Mataró.

Notícies relacionades

L’actuació s’ha realitzat en el marc del contracte de manteniment de l’enllumenat i ha tingut un cost d’uns 9.500 euros (IVA inclòs).

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO