Ajuntament

El Govern de Mataró fa balanç de mig mandat amb un 52% de les accions executades

  • Aquesta primera meitat s’ha vist marcada per la pandèmia de la Covid-19, que ha obligat totes les administracions a atendre noves necessitats

El Govern de Mataró fa balanç de mig mandat amb un 52% de les accions executades

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Mataró (Maresme), David Bote, i el segon tinent d’alcalde, Sergi Morales, van presentar aquest 15 de juny el balanç dels dos primers anys de mandat (juny 2019-juny 2021). Aquesta primera meitat del mandat s’ha vist marcada per la pandèmia de la Covid-19, que ha obligat totes les administracions a atendre noves necessitats per fer front a la crisi sanitària i social.

Malgrat aquest fet, des del govern local ressalten que s’han pogut executar el 52% de les accions que estaven previstes al Pla de Mandat, i «s’han trobat» els recursos necessaris per dur a terme «un 20% d’actuacions no contemplades inicialment i que han sigut derivades de la situació d’emergència».

Així, s’han dut a terme actuacions per posar la ciutat al dia com el Pla de polígons, la posada en marxa del Pla d’impuls al centre, l’aprovació del Pla d’actuació integral de Rocafonda i la definició de les accions 2021 del Pla d’actuació integral de Cerdanyola, la urbanització de la ronda de Miguel de Cervantes i de la nova zona verda del Rengle o diferents millores en l’enllumenat i les xarxes d’aigua i sanejament.

Nous equipaments

S’han creat nous equipaments com la Pista Coberta de Cerdanyola, la rehabilitació del Cafè Nou, l’equipament cívic de la pista del Palau o l’Espai Mataró Connecta, i s’han fet millores en d’altres: nou paviment de l’Estadi municipal d’Atletisme i del Velòdrom municipal, als camps de futbol de la Llàntia i Cirera, o les cobertes de les escoles Hermanas Bertomeu i Rocafonda.

A més, la pandèmia va motivar la creació de la Mesa per a la reconstrucció, que ha implantat 74 mesures de recolzament a les persones i sectors econòmics més perjudicats per la crisi, destinant 6,5 milions entre el 2020 i el 2021.

En l’àmbit de l’ocupació 2.250 persones ateses pel SOM han trobat feina; 1.682 llocs de feina han sigut gestionats en ofertes de feina ; i 4.209 persones han rebut orientació laboral, entre altres actuacions.

Notícies relacionades

S’ha obert la mirada per posicionar la ciutat de manera estratègica: Mataró és membre fundador de l’Asociació de Municipis de l’Arc Metropolità, i en l’àmbit d’estratègia urbana i implantació dels ODS la planificació farà el salt del Pla estratègic Mataró 2022 a Mataró 2030.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO