Visibilitzar aquesta xacra

Mataró es dota d’una Guia local per fer front als maltractaments de les persones grans

  • L’any passat es van detectar, a la ciutat, 25 casos de persones grans que es trobaven patint situacions de maltractament en l’entorn familiar

Mataró es dota d’una Guia local per fer front als maltractaments de les persones grans
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró (Maresme), Laura Seijo, va presidir divendres 11 de juny la reunió telemàtica del pla d’implementació de la Guia local per fer front als maltractaments de les persones grans. Aquest document es presenta avui 15 de juny, coincidint amb el Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament cap a les persones grans, a la ciutadania per visibilitzar aquest tipus de violència «invisible, oculta i difícil de detectar», assenyalen des del consistori.

El treball conjunt és essencial per aconseguir evitar aquestes situacions i/o «detectar-les i poder abordar-les en una mateixa línia», remarquen des de l’Ajuntament de Mataró. Així, des del consistori expliquen que, durant l’any 2020, a la capital del Maresme, es van detectar 25 persones grans que es trobaven patint situacions de maltractament en l’entorn familiar.

D’aquesta manera, aquesta guia pretén ser una eina més per atendre millor les persones més vulnerables, generar una ciutat «cohesionada amb entorns segurs» per a les persones grans on puguin viure còmodament i també transmetre la seva experiència a les noves generacions.

La guia s’ha elaborat amb el lideratge de la regidoria de Benestar Social que ha comptat amb el recolzament tècnic de la Diputació de Barcelona a través de l’Associació per a la investigació del maltractament a les persones grans (EIMA).

Antecedents

Mataró compta, des del 2010, amb la Comissió per a l’Abordatge del Maltractament a les Persones Grans que està formada per diferents agents de l’àmbit de serveis socials, sanitat, centres residencials i cossos de seguretat que actuen a la ciutat.

Notícies relacionades

El març del 2011 es va elaborar un primer protocol per a la prevenció, detecció i atenció que va ser firmat per les diferents institucions participants. «Aquest document és el precursor d’aquesta guia, una eina més completa i transversal que comptarà amb un procés d’aplicació, seguiment i comunicació», asseveren des del govern local.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO