Després d’una prova pilot

Mataró contracta set professionals per al programa d’inspecció de vivendes buides i mal conservades

L’objectiu és realitzar 900 inspeccions durant aquest 2021 i poder declarar la utilització anòmala per atur permanent de 229 vivendes

Mataró contracta set professionals per al programa d’inspecció de vivendes buides i mal conservades

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) ha incorporat set professionals que per dur a terme inspeccions a vivendes de la ciutat desocupades i/o en mal estat, en el marc d’un programa destinat a implantar una nova línia de treball en matèria de disciplina de vivenda.

L’objectiu de la iniciativa és «protegir el bon ús residencial del parc de vivendes de la ciutat fent inspeccions per detectar i revertir situacions de desocupació permanent i la falta de conservació», afirmen des del govern local. Aquesta és una de les mesures que inclou el Pla Local de la Vivenda 2018-2024 i també un dels compromisos del Pla de Mandat 2019-2023.

Així, des del consistori expliquen que els set professionals que s’incorporen tenen diferents perfils professionals (administratius, juristes, inspectors i arquitectes) per formar un equip «que pugui desenvolupar tant les inspeccions com els tràmits administratius i sancionadors als propietaris».

900 inspeccions el 2021

L’objectiu és realitzar 900 inspeccions durant aquest 2021 i poder declarar la utilització anòmala per atur permanent de 229 vivendes i instruir un mínim de 6 ordres de conservació. També es preveu contribuir a mobilitzar una vintena de vivendes cap a programes de lloguer assequible i reduir en un 4% el parc de vivendes desocupades de la ciutat.

Notícies relacionades

Fins ara, com a fase pilot, s’han fet 140 inspeccions durant el 2021 i s’han iniciat 6 procediments d’utilització anòmala per atur.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO