L’altra pandèmia

L’Ajuntament de Mataró contracta 34 veïns de la ciutat a l’atur

  • Els perfils seleccionats, tots ells a temps parcial, duran a terme tasques de pintura, maçoneria, jardineria i administració

  • Les últimes dades publicades pel consistori van reflectir que un total 10.388 veïns de la capital del Maresme estan aturats

L’Ajuntament de Mataró contracta 34 veïns de la ciutat a l’atur
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) ha contractat 34 persones en situació d’atur a través de dos programes per millorar l’ocupabilitat dels veïns del municipi, que duran a terme tasques de pintura, maçoneria, jardineria i administració. Segons un comunicat del consistori, es tracta de dues convocatòries en el marc del programa Treball als Barris 2020 del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i del Pla de Reactivació de la Diputació de Barcelona, l’objectiu del qual és ocupar persones a l’atur per obres i serveis d’interès públic i caràcter social.

En el primer cas, s’han contractat 23 persones a l’atur no perceptores de prestació contributiva durant sis mesos, que desenvoluparan les seves tasques als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola, mentre que en el segon cas s’ha ocupat onze veïns menors de 30 anys durant vuit mesos.

Els perfils seleccionats, tots ells a temps parcial, van des de peons fins a oficials de segona de pintura, maçoneria, jardineria, auxiliars de serveis, administratius, integradors socials i tècnics de programes, entre d’altres.

Més de 10.000 veïns a l’atur

Les últimes dades publicades per l’Ajuntament de Mataró, amb referència al mes de març, van reflectir que un total 10.388 veïns de la capital del Maresme estaven aturats, una xifra lleugerament inferior a la del mes anterior (10.404). Fent la comparació amb els municipis de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona, la taxa d’atur registral de Mataró és la tercera més alta, només superada Manresa i per Santa Coloma.

Notícies relacionades

Mataró no arribava a aquests registres d’atur des del gener del 2017. De fet, respecte a l’any anterior, just a l’inici de la crisi sanitària i social de la Covid-19, l’atur a la ciutat ha crescut un 16,5%.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO