Nou conferències

Mataró dedica el Seminari de Ciències Naturals 2021 als microorganismes i epidèmies

S’explorarà la capacitat que tenen els microbis per ajudar-nos, controlar poblacions o fer-nos emmalaltir

Mataró dedica el Seminari de Ciències Naturals 2021 als microorganismes i epidèmies
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pròxim 12 d’abril comença una nova edició del Seminari de Ciències Naturals, organitzat per la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN) i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró (Maresme) sota el nom de ‘Petits i perillosos: microorganismes i epidèmies’. A través de nou conferències i dues sortides, en aquesta edició, en plena pandèmia de la Covid-19, s’explorarà la capacitat que tenen els microorganismes per ajudar-nos, controlar poblacions animals i vegetals, així com fer-nos emmalaltir.

«La humanitat ha evolucionat conjuntament amb els microorganismes, els ha utilitzat i ha patit les seves conseqüències des de temps immemorials. No obstant, només ha sigut conscient de la seva existència des de fa relativament poc temps», remarquen des del consistori.

Les sessions tindran lloc a les tardes a la Biblioteca Pompeu Fabra, excepte la primera conferència, que es farà de forma virtual. A més, es faran dues sortides guiades: el 8 de maig, Joan Maltas i Montoro (Universitat de Lleida) guiarà el públic a través de la història de les epidèmies a Mataró; el 15 de maig, Cèsar Gutiérrez (Can Ponet) guiarà la sortida per conèixer els boscos del Montnegre i les malalties infeccioses i epidèmiques que tenen.

Certificat d’assistència

La inscripció al seminari és gratuïta i es realitzarà a través d’un formulari, presencialment a la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró o trucant al telèfon 93 758 23 61.

Notícies relacionades

Al finalitzar el seminari s’entregarà «certificat d’assistència» als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de sis conferències i els dos tallers. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del número 31 de la revista científica L’Atzavara, un monogràfic entorn dels temes tractats en aquest Seminari.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO