Espai públic

L’Ajuntament de Mataró cedeix a la pressió social i obrirà finalment els parcs infantils

L’anunci arriba després de dies de pressió social per part de molts pares i mares de la ciutat i de crítiques de comuns i ERC

L’Ajuntament de Mataró cedeix a la pressió social i obrirà finalment els parcs infantils
1
Es llegeix en minuts

Un assumpte aparentment senzill –reobrir els parcs infantils en sintonia amb el que van fer el juny de l’any passat les altres grans ciutats de l’àrea de Barcelona– s’ha convertit en un autèntic maldecap per al govern municipal de Mataró, que ha tingut en suspens els pares i mares de la ciutat, els quals han portat a terme diverses concentracions presencials i una multitud de protestes a les xarxes sota l’etiqueta #obrimelsparcs.

Finalment, després de dies d’incertesa i de posicionaments crítics d’En Comú Podem, al govern, i d’Esquerra Republicana, a l’oposició, aquest dimecres l’Ajuntament va donar a conèixer –després d’una reunió del comitè tecnicopolític que avalúa l’evolució de la pandèmia a la ciutat– que finalment reobrirà els parcs infantils dilluns que ve a partir de les 8 del matí.

Es corregirà així una situació estranya: la capital del Maresme era fins ara l’única gran ciutat de l’àrea de Barcelona que havia decidit tancar-les de nou a partir del 20 de juliol passat.

Només amb un condicionant: sempre que no hi hagi un canvi de tendència en les xifres epidemiològiques i de tensió del sistema sanitari abans de dilluns, una circumstància que sembla poc probable ja que des de fa diverses setmanes els indicadors van baixant –el mes de febrer el risc de rebrot va baixar de 442 a 246 al municipi.

Notícies relacionades

¿Com funcionarà la cosa? Doncs com a les altres ciutats on els parcs mai van tancar: apel·lant a la responsabilitat individual dels pares i mares i amb un horari de 8 del matí a 8 del vespre. Això sí, abans de la reobertura d’aquestes zones l’Ajuntament farà una neteja inicial i assegura que es mantindran higienitzades regularment pel servei de manteniment d’Espais Públics.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO