Coronavirus

L’Hospital de Mataró redueix a la meitat la pèrdua de pes en pacients ingressats per Covid-19

A partir de la segona onada, el centre ha aplicat un protocol de suplementació nutricional als malalts ja en el moment de l’ingrés

hospi-mat

hospi-mat

1
Es llegeix en minuts

L’Hospital de Mataró (Maresme) ha posat en marxa un protocol de suplementació nutricional per als malalts de Covid-19 des del seu ingrés que ha permès reduir a la meitat la pèrdua de pes i millorar el seu estat nutricional per combatre millor la malaltia. En un estudi realitzat amb 205 pacients durant la primera onada de la pandèmia, investigadors del centre dirigits pel doctor Pere Clavé van detectar malnutrició en el 45,5% dels malalts en el moment de l’alta i una pèrdua de pes significativa durant la seva hospitalització.

En la segona onada, aplicant un protocol de suplementació nutricional precoç a 401 pacients, la malnutrició en el moment de l’alta es va reduir un 37,2% i la pèrdua de pes va baixar a 3 quilos de mitjana en tot el procés de la malaltia.

El centre hospitalari, integrat al Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), no només ha treballat aquesta situació en el període en què el pacient està ingressat sinó també en el període posterior. Des de la primera onada es va dissenyar una dieta de recuperació post-Covid que s’entregava amb l’alta mèdica. Com a resultat d’aquesta intervenció, s’ha observat que la majoria de pacients han recuperat el pes perdut i la malnutrició entre els 3 i 6 mesos de tenir la malaltia.

Baixa el percentatge de disfàgia

Quant a la disfàgia –malaltia que dificulta empassar–, en la primera onada va ser d’un 44,8% (35,3% dels quals eren nous casos). En l’alta mèdica de la segona onada, el percentatge baixa del 44,8% a un 27,6%.

Notícies relacionades

Segons els investigadors, aquesta dada reflecteix, probablement, el fet que el pacient d’aquesta segona onada té menys edat i, per tant, es veu menys afectada, malgrat que també s’investiguen altres aspectes.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO