Salut

El Banc de Sang busca persones a Mataró que hagin passat la Covid per donar plasma als malalts

  • La campanya se celebrarà el 21 de gener al Casal de l’Aliança

  • Els donants, entre altres condicions, hauran d’haver superat la Covid fa més de 28 dies i menys de tres mesos

El Banc de Sang busca persones a Mataró que hagin passat la Covid per donar plasma als malalts
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Banc de Sang està buscant veïns de Mataró que hagin passat el coronavirus i vulguin donar plasma, ric en anticossos contra la Covid, a aquells qui l’està patint en aquest moment. Serà el 21 de gener quan se celebri aquesta campanya especial al Casal de l’Aliança.

Les defenses generades en el plasma després de passar el virus, els anticossos, poden ajudar a curar la infecció. El procés es porta a terme mitjançant plasmafèresi, un procediment d’uns 45 minuts de durada que permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang es tornen al donant.

Aquells que vulguin participar en la campanya hauran de tenir entre 18 i 65 anys; pesar més de 50 quilos; no haver passat un embaràs; no haver rebut cap transfusió; haver superat la Covid fa més de 28 dies i menys de tres mesos; i tenir una prova diagnòstica que confirmi la malaltia.

Notícies relacionades

A més, és necessari inscriure’s a través del formulari web per poder participar en la donació. Serà l’equip mèdic qui contactarà amb les persones inscrites.

Més notícies de Mataró, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Mataró