Experiència pionera

Més de 400 persones participen en el primer procés selectiu telemàtic de l’Ajuntament de Mataró

Les persones inscrites es van examinar en línia des de casa seva, una situació propiciada per la situació d’emergència sanitària actual

Més de 400 persones participen en el primer procés selectiu telemàtic de l’Ajuntament de Mataró
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Mataró ha decidit provar «iniciatives innovadores» que permetin continuar els processos per cobrir necessitats de contractació, i alhora «garanteixin no posar en risc la salut de les persones» en el marc de l’actual crisi sanitària i d’acord amb les restriccions per combatre la pandèmia de la Covid-19.

Així, un total de 664 persones es van inscriure a la convocatòria del procés selectiu per crear una llista d’espera de tècnics amb l’objectiu de cobrir possibles vacants en els diferents serveis del consistori. Davant les necessitats organitzatives que representava realitzar una prova presencial d’aquesta magnitud, la Direcció de Recursos Humans i Organització i el Servei de Sistemes d’Informació i Telecomunicacions van organitzar un dispositiu per portar a terme un examen telemàtic a través de la plataforma Moodle.

La prova, a la qual es van presentar finalment 420 persones, va consistir en un examen tipus test sobre el temari publicat que es va poder realitzar des de casa amb un ordinador o un altre dispositiu electrònic amb connexió a Internet.

En els casos puntuals en què va ser necessari, si no es disposava de mitjans, l’Ajuntament de Mataró va facilitar les eines per «garantir l’accés a l’examen de tothom que hi estava interessat».

Poques incidències

Notícies relacionades

Els inscrits havien pogut practicar amb una prova oberta dies abans de l’avaluació real per familiaritzar-se amb Moodle i també es van fer dos simulacres previs. «Des d’un dispositiu de comandament muntat al Centre Cívic Pla d’en Boet s’ha fet el seguiment de la prova, que s’ha desenvolupat amb èxit, amb molt poques incidències que han pogut ser totes resoltes», expliquen des del consistori.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO