SENTÈNCIA FERMA

Condemnen l'Ajuntament de Mataró a indemnitzar amb prop d'un milió d'euros una residència que va fer fallida

S'haurà de fer càrrec de la indemnització per permetre realitzar unes obres d'ampliació que més tard van ser anul·lades per la Justícia

D'altra banda, el jutjat ha acceptat el peritatge fet pel consistori, sis vegades inferior al que reclamava l'entitat

zentauroepp45959664 juez200106141511

zentauroepp45959664 juez200106141511

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un jutge de Barcelona ha condemnat l’Ajuntament de Mataró a indemnitzar amb prop d’un milió d’euros la Fundació Mare Nostra, gestora d’una residència de gent gran que va fer fallida el 2018, per permetre que realitzés unes obres d’ampliació que van ser posteriorment anul·lades per la Justícia.

En la seva sentència, que és ferma, el jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona condemna el consistori a pagar 976.220,72 euros a la fundació, encarregada de la gestió de la residència, ubicada en el número 8 el carrer de l’Esplanada de Mataró entre 1981 i 2018 i els sorolls de la qual van generar diversos conflictes veïnals.

Així, el consistori s’haurà de fer càrrec de la indemnització en concepte de responsabilitat patrimonial després d’haver atorgat el 2010 una llicència a la Fundació Mare Nostra, amb l’aval de la Generalitat, perquè tirés endavant el projecte d’ampliació del centre.

No obstant, el 2013 la llicència va ser anul·lada per un jutjat arran de la denúncia presentada per la comunitat de veïns de l’edifici, que es queixava de sorolls i altres molèsties, una decisió que va ser ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 2016. Dos anys més tard, el mateix TSJC va ordenar el tancament de tota activitat que no s’ajustés a la llicència que la residència tenia abans de l’ampliació, cosa que va portar a la fallida del centre, que va tancar les portes per falta de viabilitat econòmica.

El jutge accepta el peritatge de l’Ajuntament

D’altra banda, el jutge de Barcelona ha acceptat el peritatge presentat per l’Ajuntament de Mataró en relació amb les despeses del projecte i el cost de les obres, cosa que ha reduït el valor de la indemnització que reclamava la fundació, de més de 6 milions.

Malgrat estar reconeguda per la Generalitat, la Fundació Mare Nostra va desenvolupar la seva activitat sense llicència fins al 2009 i, durant aquell temps, va mantenir diferents converses i negociacions amb el consistori per mirar de regularitzar la seva situació.

Notícies relacionades

De fet, el 1997 l’Ajuntament va acordar la cessió d’uns terrenys municipals per traslladar les instal·lacions, cosa que mai va arribar a produir-se.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA