SENSELLARISME

Mataró torna a utilitzar l'Espai Gatassa per allotjar-hi les persones vulnerables de la ciutat

Des del consistori mataroní expliquen que l'equipament compta amb un total de 48 places i està gestionat per la Creu Roja

S'han reservat tres espais independents per poder fer-hi aïllaments dels usuaris que puguin donar positiu en Covid-19

matar

matar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró explica que el Centre d’Acolliment Municipal de l’Espai Gatassa va reobrir aquest 4 de novembre per «fer front a les necessitats de les persones més vulnerables de la ciutat» durant la segona onada de la pandèmia de la Covid-19.

Des del consistori mataroní expliquen que l’equipament disposa d’un total de 48 places i està gestionat per la Creu Roja, «que compta amb un equip de professionals i també amb el recolzament de persones voluntàries per atendre els usuaris i usuàries». Així, el centre compta amb habitacions, servei de bugaderia, dutxes i vestidors, cuina i sala d’estar.

A més de les 48 places, s’han reservat tres espais independents per poder fer-hi aïllaments dels usuaris que puguin donar positiu en Covid-19 durant els pròxims mesos. Per la seva banda, l’ajuntament assenyala que els usuaris d’aquest centre d’acolliment «tenen seguiment per part de l’equip de Benestar Social de l’Ajuntament».

Es va utilitzar en la primera onada

L’equipament va canviar els seus usos habituals de centre cívic a centre d’acolliment municipal el 2 d’abril, quan va obrir per primera vegada amb aquesta nova finalitat. A l’arribar la primera onada de la Covid-19 i amb el confinament domiciliari decretat pel Govern espanyol, moltes persones sense sostre es van trobar sense lloc on poder arrecerar-se. Molts dels grans municipis catalans manquen d’espais d’acollida, de manera que van haver d’improvisar alternatives per evitar deixar les persones vulnerables a expenses de la pandèmia.

En aquell moment, a l’Espai Gatassa de Mataró es van fer les obres necessàries per adequar les instal·lacions als nous usos, actualitzant la zona de dutxes, lavabos, i adequant la cuina, entre altres adequacions. També va ser el moment d’instal·lar-hi els mobles necessaris i disposar del parament per vestir llits i equipar la cuina i el menjador.

Notícies relacionades

Per a aquesta tasca, l’Ajuntament de Mataró va comptar amb el recolzament d’entitats i empreses particulars que van col·laborar amb l’aportació d’electrodomèstics i parament de la casa.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA