CORONAVIRUS

Divuit positius en un brot de Covid-19 entre el personal sanitari de l'Hospital de Mataró

El centre ha posat en marxa un cribratge massiu amb proves PCR tant entre el personal com entre els pacients ingressats

Fonts de l'hospital han garantit a Efe que, de moment, aquesta conjuntura no es considera un «problema sanitari»

hospital-mataro

hospital-mataro

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un brot de coronavirus entre el personal que treballa a l’Hospital de Mataró afecta ja 18 professionals tot i que de moment no es considera un «problema sanitari», tal com han informat Efe fonts del centre. Els contagis afecten metges, infermers i altres professionals de diferents unitats de l’hospital, totes ubicades a la segona planta.

Arran del brot, la direcció del centre ja ha posat en marxa un cribratge massiu amb proves PCR tant entre el personal com entre els pacients ingressats com a mesura de seguretat amb l’objectiu de detectar casos asimptomàtics i tallar la cadena de transmissió del virus.

Els tests diagnòstics van començar a portar-se a terme dimecres passat i la previsió és que acabin aquest divendres 30 d’octubre i, de moment, han permès identificar 18 persones positives. Amb tot, fonts de l’hospital han garantit a Efe que, de moment, aquesta conjuntura no es considera un «problema sanitari».

La pandèmia a Mataró

Precisament Mataró és una de les localitats més afectades per la Covid-19 amb una taxa de risc de rebrot (EPG) de 1.510 punts, gairebé el doble dels 882 de la mitjana de Catalunya i quatre vegades més que el màxim registrat en la primera onada.

Notícies relacionades

L’índex de contagi és d’1,28 per cada 100 persones i el percentatge de proves PCR positives ronda el 15%, dades que van portar l’alcalde, David Bote, ha llançar un SOS a la Generalitat perquè ajudi a controlar l’expansió de la pandèmia.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA