CORONAVIRUS

Confinat a casa l'alcalde de Mataró per haver tingut contacte amb un positiu de Covid-19

Bote també ha anunciat que la PCR ha donat negativa i que es troba bé, per això continua treballant des del seu domicili

Per la seva banda, la Policia Local de Mataró ha identificat 113 persones i ha interposat 108 denúncies per incomplir les noves mesures

zentauroepp46757632 alcalde mataro190212130522

zentauroepp46757632 alcalde mataro190212130522 / Anna Mas Talens

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha anunciat a través del seu compte personal de Facebook que es manté confinat a casa seva perquè ha estat «en contacte estret amb un positiu [de Covid-19]». Bote també ha anunciat que la PCR ha donat negativa i que es troba bé, per això continua treballant des del seu domicili. Tot i que el test PCR doni negatiu, s’ha de mantenir l’aïllament, ja que la malaltia pot tardar diversos dies a desenvolupar-se.«És moment de cuidar-se i seguir els protocols per evitar la propagació de la Covid-19», ha expressat l’alcalde mataroní.

Amb motiu de l’increment de contagis de la Covid a la ciutat durant l’última setmana i d’acord amb les restriccions determinades per la Generalitat per controlar la transmissió del virus, l’alcalde va decretar divendres passat, 16 d’octubre, elevar a fase d’emergència el pla bàsic d’emergències municipal, associat a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, per fer front a la pandèmia.

Segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut, el risc de rebrot a Mataró és de 842,1 (a partir d’una taxa de 200 es considera un risc alt) i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,56 (si és superior a 1 hi ha una tendència creixent). Segons el mateix portal, hi ha ingressades 41 persones, 8 de les quals a l’uci.

El Departament de Salut de la Generalitat va realitzar aquest dissabte 17 d’octubre un cribratge massiu de test PCR a  Mataró Parcmés de 3.000. Són les primeres proves d’aquest tipus que es realitzen en un centre comercial. Per la seva banda, l’Hospital de Mataró va posar en marxa aquest dilluns una nova unitat de cures intensives (uci) amb vuit nous llits per a malalts crítics. Amb l’ampliació, l’hospital passa de 14 a 22 llits, cosa que permetrà donar «aire» al servei de medicina intensiva davant l’augment de casos de Covid-19.

108 denúncies en tres dies

Per la seva banda, la Policia Local de Mataró ha identificat 113 persones i ha interposat 108 denúncies per incomplir les noves mesures i restriccions determinades per la Generalitat per aturar la transmissió del virus. Aquestes identificacions i denúncies es van produir entre el divendres 16 d’octubre, dia en què van entrar en vigor les mesures, i el diumenge 18 d’octubre.

Més de la meitat de les denúncies (60) van ser per no portar mascareta; 37 per reunions de més de sis persones o consum de menjar i begudes a la via pública; 5 per consum d’alcohol a la via pública, i 6 per incompliment de restriccions d’activitat en establiments.

Notícies relacionades

Des del consistori de Mataró recorden que és la Generalitat qui determina l’import de les sancions, que oscil·la entre els 100 i els 3.000 euros.

Més notícies de Mataró