GESTIÓ DE LA PANDÈMIA

Salut porta a terme un cribratge amb més de 3.000 proves PCR al centre comercial Mataró Parc

Pràcticament un centenar de professionals van treballar en aquesta iniciativa destinada a persones a partir dels 16 anys

Es van instal·lar dues carpes amb cinc punts de presa de mostres i hi va haver una vintena de punts de programació

matt

matt

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Departament de Salut de la Generalitat va fer aquest dissabte 17 d’octubre a Mataró Parc un cribratge massiu de tests PCR al Mataró Parc, més de 3.000. Són les primeres proves d’aquest tipus que es fan en un centre comercial, segons han informat l’establiment i la Generalitat en un comunicat.

Al llarg del dia es va portar a terme aquesta prova pilot a què es van poder acollir voluntàriament els clients del centre comercial, de forma totalment gratuïta. Pràcticament un centenar de professionals van treballar, entre les 10.30 i les 20.00 h, en aquesta iniciativa per a persones a partir dels 16 anys.

Es van instal·lar dues carpes amb cinc punts de presa de mostres i hi va haver una vintena de punts de programació per registrar les dades de tots els que es feien les proves perquè, posteriorment, en puguin conèixer el resultat. El personal sanitari, amb equips de protecció individual (epis), va anar atenent els usuaris.

Resultats en les pròximes hores

Els resultats es donaran a conèixer en les pròximes hores: cada persona podrà accedir a l’espai digital personalitzat La Meva Salut, de la Generalitat, excepte en el cas que els resultats siguin positius, ja que, llavors, els rebran a través d’una trucada.

Notícies relacionades

La Generalitat ressalta que «ha sigut molt important la implicació dels dos laboratoris que analitzaran les mostres, el laboratori de l’Hospital Germans Trias i Pujol i el del Banc de Sang i Teixits, per gestionar un volum de PCR tan alt».

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA