UNA DÈCADA DE CONFLICTE

El Suprem tomba l'enèsim recurs del promotor del macroprostíbul de Mataró

Un empresari pretenia aixecar el bordell amb una llicència caducada i que només hauria servit per fer una nau industrial

jcarbo35403935 jueces togas180306190727

jcarbo35403935 jueces togas180306190727 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Tribunal Suprem no admet l’últim recurs del promotor d’un macroprostíbul a Mataró i tomba definitivament la possibilitat que el bordell s’instal·li a la capital del Maresme. La resolució és ferma i, per tant, posa fi a un culebró que s’ha allargat tota una dècada.

L’empresari en litigi pretenia «rehabilitar» una antiga llicència d’obres de l’any 2007 a partir d’una llicència ambiental de l’any 2010. La primera, no obstant, estava caducada i, a més, només servia per fer una nau industrial i no un bordell. Després d’un llarg litigi amb l’ajuntament, un jutjat de Barcelona va donar la raó al consistori a finals del 2018. L’any passat el va ratificar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ara és el Suprem qui posa punt final al serial.

La discussió jurídica entre el promotor del bordell i l’Ajuntament de Mataró existia des de l’any 2010, quan l’ACN va fer públiques les intencions de l’empresari de construir un gran complex de la prostitució al polígon Les Hortes de la capital del Maresme, molt a prop de la zona d’oci nocturn.

Llicència caducada

Segons el promotor, la llicència ambiental obtinguda el 2010 li atorgava, de facto, la llicència d’obres per poder construir l’edifici. A més, es dona la circumstància que el mateix empresari ja tenia una llicència d’obres per al mateix solar del 2007. Aquella llicència, no obstant, tenia dos problemes: estava caducada i no servia per construir un bordell i sí un edifici industrial.

Des de l’ajuntament sempre s’han aferrat a aquesta inconnexió entre les dues llicències. La primera victòria del consistori va arribar a finals del 2018, quan el Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona va donar per bona l’argumentació legal de l’ajuntament.

Notícies relacionades

Després d’això, l’empresari ha anat presentant recursos a instàncies superiors. El 2019 va ser el TSJC qui va tombar el primer intent per «recuperar» les llicències i ara ha sigut el Suprem qui ni tan sols ha admès a tràmit el recurs de cassació per «falta d’interès casacional per a la formació de jurisprudència» sobre aquest assumpte.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA