On Catalunya

TURISME

Les platges del Varador i del Callao de Mataró obtenen la 'Q de Qualitat'

87c531af-0fd7-49fe-8a01-06a1833f8ede

87c531af-0fd7-49fe-8a01-06a1833f8ede

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les platges del Varador i del Callao han obtingut la ‘Q de Qualitat’, «el més alt distintiu» que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). L’auditoria de qualitat de les platges té en compte aspectes com la planificació, l’organització o la gestió ambiental, i aquest any també les millores necessàries per adaptar-se a les circumstàncies de la crisi sanitària.

Aquest any, l’Ajuntament de Mataró ha contractat un equip de 30 informadors que supervisen l’accés i els aforaments i recorden als banyistes les mesures de distància social i seguretat que cal mantenir.

També s’ha habilitat una aplicació informàtica que permet realitzar el seguiment de l’aforament els caps de setmana des de la web i s’han instal·lat nous tòtems i torres informatives amb les mesures sanitàries per la Covid-19.

9,29 de nota

Per obtenir aquest certificat, les platges han de reunir una sèrie de requisits, que són avaluats per una empresa auditora externa. Una puntuació a partir de 6 indica conformitat amb el servei; entre el 7 i 8, de satisfacció i entre el 9 i 10, d’excel·lència. Així, les platges del Varador i el Callao han superat l’auditoria externa obtenint una nota de 9,29.

Segons el consistori, entre els punts forts d’aquest any hi ha: la supervisió i el control de Protecció Civil per a l’adaptació de les mesures del Servei de Socorrisme davant la Covid-19; el nou sistema per conèixer la satisfacció de l’usuari mitjançant una enquesta el portal wifi, així com l’augment de la freqüència en les neteges de desinfecció de les dutxes i els banys de les platges.

Notícies relacionades

Aquest any, a Catalunya, un total de 15 platges han obtingut aquesta certificació.

Més notícies de Mataró