On Catalunya

DESESCALADA

Mataró interpreta restrictivament la normativa d'ús de platges i fixa una distància interpersonal de 4 metres

foto 3639938

foto 3639938

1
Es llegeix en minuts
ACN

La distància social a les platges de Mataró entre persones que no convisquin ha de ser d’un mínim de quatre metres a la sorra. Així ho estableix el decret municipal que regula, des de dilluns passat, 8 de juny, l’ús recreatiu de la platja, coincidint amb l’entrada de l’àrea metropolitana de Barcelona en la fase 2 de la desescalada. Això és el doble dels dos metres de distanciament que fixa el govern espanyol a través del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 23 de maig.

El consistori interpreta que cal sumar als dos metres de distanciament social els quatre metres quadrats per banyista que el Ministeri de Sanitat fixa com a fórmula de càlcul perquè els municipis puguin determinar quin és l’aforament màxim de cada platja.

Fonts municipals expliquen a l’ACN que el distanciament és aplicable a persones que no convisquin, independentment de si van a la platja soles o en grup. La majoria de municipis fixen els dos metres de distanciament recomanat, tot i que en alguns casos, com el de Barcelona, apliquen parcialment la distància dels quatre metres, quan és entre grups, per facilitar la mobilitat.

Més agents cívics

L’Ajuntament de Mataró recorda aquesta i altres mesures a través de la megafonia de la platja des de dilluns, a l’espera que es pugui tancar també la contractació d’agents cívics per fer tasques de control d’aforament i informació els usuaris de les platges. A més, s’està estudiant la contractació de sistemes tecnològics que ajudin a fer aquest control.

La capital del Maresme ha obert aquest dilluns les platges del Varador, Sant Simó, El Callao i Ponent, no només al bany, sinó també per passejar i fer esport. A diferència de la majoria de municipis costaners, Mataró havia mantingut tancades les platges també en fase 1 i tampoc es podia transitar.

Notícies relacionades

El servei de neteja i alguns xiringuitos són ja també operatius, mentre que el servei de socorrisme es posarà en marxa el 15 de juny. Al passeig marítim, el tram entre el port de Mataró i la riera de Sant Simó, a l’extrem nord del municipi, continua tancat al pas de vehicles per afavorir el passeig i garantir la distància social.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA