COVID-19

El Consorci Sanitari del Maresme es prepara per recuperar l'activitat suspesa arran del coronavirus

Es demana als usuaris que no truquin ni s'acostin als centres malgrat tenir cita si no els l'han confirmat telefònicament

hospital-mataro

hospital-mataro

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) es prepara per recuperar progressivament i amb totes les mesures de prevenció i seguretat necessàries l’activitat suspesa fa dos mesos per concentrar esforços a atendre els malalts de Covid-19.

Mentre la transmissió del coronavirus estigui en nivell epidèmic i encara hi hagi pacients ingressats, els hospitals de Mataró i de Sant Jaume i els CAPs d’Argentona, Mataró Centre i Cirera Molins reprendran l’activitat amb controls en els accessos per assegurar el compliment de les mesures de prevenció i es prioritza l’atenció en funció de l’estat de cada pacient. Des del CSdM es demana que els usuaris no s’acostin ni truquin als centres malgrat tenir cita prèvia si no els l’han confirmat telefònicament.

La represa es farà amb un nombre de visites inferior a l’habitual per evitar aglomeracions a les sales d’espera, per la qual cosa també es restringirà la presència d’acompanyants. Tampoc es podrà fer el mateix nombre de proves diagnòstiques a causa dels protocols de neteja a aplicar entre pacient i pacient mentre el risc de contagi sigui present.

Teleassistència

Per prevenir contagis, un dels criteris de la reobertura de serveis és reservar el contacte físic per a quan sigui realment imprescindible. Així, s’ampliarà la teleassistència que ja utilitzen alguns serveis amb un alt nivell de satisfacció tant per part de pacients com de professionals.

A partir d’aquesta setmana es començarà a contactar telefònicament els pacients que necessitin ser atesos de manera prioritària i, progressivament, s’anirà contactant la resta de persones que tenien programada alguna visita, operació o prova, durant aquest any.

Notícies relacionades

Durant les pròximes setmanes, el Consorci Sanitari del Maresme haurà de fer un gran nombre de trucades i és per aquesta raó que busca la comprensió de les persones que tenen cites programades i els demana que evitin anar o trucar al centre.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA