EFECTES DE LA PANDÈMIA

Una quinzena de morts per coronavirus en una residència de gent gran de Mataró

Des del consistori mataroní han sol·licitat la medicalització del geriàtric

Afers Socials assenyala que aquest 6 d'abril es farà una desinfecció de la residència

zentauroepp52972398 coronavirus200330174645

zentauroepp52972398 coronavirus200330174645 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La residència de gent gran Gatassa de Mataró ha registrat fins a una quinzena de persones internes mortes en les últimes 72 hores, segons ha avançat el diari Capgròs. Al llarg del cap de setmana, segons han confirmat fonts locals, l’ajuntament ha sol·licitat a la Generalitat la medicalització de la residència i la desinfecció de les instal·lacions, que estan gestionades per l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament d’Afers Socials. Ara per ara, la Generalitat no ha confirmat la xifra de morts.

No obstant, des d’Afers Socials assenyalen que aquest dilluns, 6 d’abril, es farà una desinfecció de la residència. «Estem tancant amb Salut un pla d’actuació prioritari conjunt per a la residència i hi hem enviat més de 900 elements de protecció (mascaretes de protecció i quirúrgiques, guants, bates i ulleres) per als treballadors», expliquen.

Més de 700 residents morts

Notícies relacionades

Les dades oficials reflecteixen que, fins diumenge passat, 5 d’abril, 702 persones residents a geriàtrics catalans han mort per coronavirus. De mitjana, cada dia moren 30 persones a les residències per a la tercera edat de Catalunya.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA