INGRESSOS MUNICIPALS

Mataró prepara una modificació pressupostària per afrontar «l'endemà» del coronavirus

«De moment tenim liquiditat i tresoreria i podem aguantar», assegura l'alcalde David Bote

zentauroepp46757625 alcalde mataro190212130531

zentauroepp46757625 alcalde mataro190212130531 / Anna Mas Talens

1
Es llegeix en minuts
ACN

El govern de Mataró comença a pensar ja en una modificació del pressupost del 2020 per fer front al «dia després» de la crisi sanitària. En una conversa telemàtica amb periodistes, l’alcalde David Bote va assegurar que el govern municipal ja té comptabilitzat el que deixarà d’ingressar amb l’estat d’alarma i que té prevista una conversa aquesta setmana amb l’oposició per compartir situació de les finances municipals.

«És obvi que començarem a modificar el pressupost», assegura. Bote avisa que els ingressos se’n ressentiran, en part per les mesures econòmiques preses fins ara per ajudar la ciutadania, tot i que ara com ara els missatges que arriben d’intervenció són de tranquil·litat: «De moment tenim liquiditat i tresoreria i podem aguantar».

L’alcalde recorda que les tres principals mesures del consistori, com l’ajornament del calendari fiscal, l’avenç en el pagament de factures i el compromís de despesa amb serveis com l’autobús urbà i la neteja –actualment no estan a ple rendiment, però l’ajuntament manté l’aportació per evitar ertos en les empreses concessionàries– sacsegen el capítol d’ingressos.

Polítiques socials

«Una administració sense ingressos no pot sobreviure», avisa. No obstant, la situació encara és sostenible i amb l’esperança que la crisi sanitària acabi més aviat que tard, el govern municipal comença a pensar ja a «liderar la reconstrucció». Bote no va voler avançar les xifres que maneja l’ajuntament fins a parlar amb l’oposició.

Notícies relacionades

El que sí que té clar l’alcalde és que hi ha «consens» perquè l’únic que sigui innegociable en el nou pressupost siguin les polítiques socials: «Se’m fa difícil pensar que algú demani que no tinguem un compromís fort en l’àmbit social o que no fem un esforç a ajudar el teixit econòmic de la ciutat».

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA