COMBATRE LA PANDÈMIA

El sector tèxtil del Maresme redirigeix l'activitat per atendre la demanda de material sanitari

L'Asegema coordina amb les empreses del sector i l'Hospital de Mataró les necessitats existents de mascaretes, bates i gorres per fer front al coronavirus

17/03/2020 Mascarillas

17/03/2020 Mascarillas / 112 (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació d’Empreses de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca (Asegema) està coordinant l’oferta i demanda de material sanitari perquè a través de les empreses tèxtils del Maresme es pugui proveir el personal sanitari en l’actual context de crisi del coronavirus. El sector s’està adaptant per passar a fer mascaretes, bates, gorres o bates i des de la patronal es fa una crida a totes les empreses tèxtils de la comarca perquè es postulin com a proveïdors.

«El sector està abocat i està desvivint-se per adaptar les capacitats productives i materials a les necessitats del moment per contribuir a pal·liar la situació», assegura el president de la patronal, Josep Espígul.

Des de l’Asegema afirmen que es treballa per conèixer al detall quines són les característiques tècniques dels productes que es necessiten, com produir-los, com certificar-los i com distribuir-los sense posar en risc els professionals del sector. En aquest sentit, des de la patronal es manté contacte directe i diari amb l’Hospital de Mataró per «intentar atendre tota la demanda que sigui possible des de les possibilitats actuals del sector».

Evitar dependre de les importacions

En paral·lel, l’Asagema treballa conjuntament amb el TecnoCampus Mataró-Maresme, que ja la setmana passada afirmava que estava treballant per redireccionar tota aquesta demanda cap a la capacitat productiva del sector per guanyar agilitat i reduir costos, i evitar, així, dependre tant de les importacions internacionals. El president de l’Asegema destaca la importància de no haver de dependre de les compres a l’exterior: «Els subministraments no arriben o arriben tard».

Notícies relacionades

Més enllà de facilitar el proveïment de materials als centres sanitaris, des del Tecnocampus expliquen que aquesta iniciativa té també l’objectiu de mobilitzar l’activitat productiva i reduir així les conseqüències econòmiques del confinament.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA