COMBATRE L'EPIDÈMIA

Els mercats ambulants de Mataró suspenen l'activitat durant l'estat d'alarma

L'ajuntament ha aprovat aquesta mesura amb l'objectiu de reduir el risc de contagi per coronavirus

ajuntament-mataro

ajuntament-mataro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró ha decidit que deixin de celebrar-se els sis mercats ambulants que tenen lloc en diferents ubicacions de la ciutat, i que inclouen tant la venda de fruita i verdura com de roba i altres productes, davant el risc de transmissió del coronavirus. Per la seva banda, alguns dels productors de proximitat de fruita i verdura han posat a disposició de la ciutadania serveis de comanda i entregues a domicili.

La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, va firmar, ahir dimecres, 18 de març, un decret per suspendre de manera temporal, a partir d’aquest dijous, dia 19, i mentre duri l’estat d’alarma, l’activitat de tots els mercats de venda no sedentària de la ciutat, inclosos els de venda de fruita i verdura.

La mesura afecta els mercats de Cerdanyola, Cirera Molins, l’Escorxador, plaça Gran, plaça de Cuba i Pla d’en Boet. La majoria se celebren habitualment els dissabtes, a excepció del de fruita i verdura de la plaça Gran, que és diari, i el de roba de la plaça de Cuba, que té lloc els dijous. «La suspensió no afecta les parades de producte alimentari del Rengle de la plaça Gran, que són assimilables a un comerç normal», expliquen des del consistori.

«Important risc de contacte»

La decisió de suspendre tots els mercats ambulants de la ciutat es pren perquè «es converteixen en espais d’una important concentració de persones a la via pública durant l’horari de celebració, cosa que representa un important risc de contacte», assenyalen des de l’ajuntament.

La quantitat de mercats que se celebren (110 parades en total, la majoria coincideixen els dissabtes), la seva dimensió i afluència de públic, així com la configuració de les ubicacions que acullen aquests mercats, «no fan possible establir mecanismes de delimitació de l’espai o de limitació de l’aforament», com sí que es pot fer en recintes tancats.

Notícies relacionades

Per tant, no «es podria garantir el desenvolupament de totes les mesures preventives» establertes per l’Estat i la Generalitat de Catalunya per evitar el risc de transmissió del coronavirus.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA