patrimoni municipal

L'Ajuntament de Mataró rep en dipòsit el fons documental de la fàbrica de gènere de punt Can Marfà

El ple ha acceptat la cessió dels documents, molt rellevants per conèixer el funcionament de l'antiga fàbrica tèxtil i que fins ara estaven al Museu Arxiu de Santa Maria

953d0ab3-b112-428b-bed1-6921834f6c48

953d0ab3-b112-428b-bed1-6921834f6c48

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple ordinari de l’Ajuntament de Mataró del 5 de març va acceptar la cessió en dipòsit del fons documental de la fàbrica de gènere de punt Can Marfà. Es tracta d’una documentació de gran valor històric, atesa la rellevància que va tenir la fàbrica tèxtil per a la ciutat al llarg del segle XX.

El 1990 aquest fons documental va ser dipositat per la família Marfà al Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró, que l’ha conservat en dipòsit des d’aleshores. No obstant, actualment el Museu Arxiu no disposa dels mitjans materials i personals per continuar custodiant i mantenint aquesta documentació, de manera que en l’assemblea ordinària del 2016 es va acordar iniciar els tràmits per traspassar-la a un arxiu públic. D’aquesta manera, el fons podrà rebre un tractament arxivístic adequat i es podrà posar a disposició dels investigadors en idònies condicions d’accessibilitat.

El fons està format per llibres de comptabilitat, correspondència, mostres, llibres de registre, llibres d’actes... i exemplifica com era l’administració de la fàbrica de Can Marfà, que va estar en funcionament des del 1851 fins al 1990. 

Notícies relacionades

Constitueix, per tant, un testimoni important de l’activitat que va ser el motor de la ciutat durant molts anys: el tèxtil. A més, com que l’ajuntament disposa de l’antiga fàbrica de Can Marfà com a espai expositiu, l’adquisició d’aquest fons aporta coherència al patrimoni municipal.

Més notícies de Mataró